Ančić o 2016.: Novaku tri Slema, Rodžeru Vimbldon!

Mario Ančić, nekada sedmi teniser sveta, smatra da će Novak Đoković u predstojećoj sezoni osvojiti tri od četiri Gren Slema.

Tenis 25.01.2016 | 15:40
Ančić o 2016.: Novaku tri Slema, Rodžeru Vimbldon!

"Ako sve bude išlo kako treba i ako bude zdrav, vidim Novaka kao velikog favorita na sva četiri Slema. Po meni – sigurno će osvojiti tri, kao što je to učinio 2015. Takođe, mislim da će Rodžer osvojiti jedan. Možda i ne budem u pravu, ali verujem da Federer može da osvoji Vimbldon", rekao je Ančić u razgovoru za 'Sport Illustrated'.

Popularni 'Super Mario' bio je jedan od talentovanijih tenisera početkom prve decenije trećeg milenijuma, ali su mu konstante povrede pravile velike probleme, pre svega na psihičkom planu, pa je – posle tri titule u singlu, pet u dublui i trofeja sa Hrvatskom u Dejvis kupu i borbe sa mononukleozom odlučio – odlučio da se povuče 2011. godine.

"Žao mi je i tužan sam što ne igram više, ali sam istovremeno srećan jer sam mogao da se posvetim studijama i drugim važnim stvarima u mom životu. To što imam priliku da studiram u Njujorku i radim na Vol stritu je nešto predivno za mene, a, kada pogledam unazad, zadovoljan sam odlukama koje sam doneo", kaže Ančić i dodaje, "Ponekad odigram nekoliko gemova i mogu vam reći da nisam loš, ali činjenica da imam puno radno vreme menja dosta toga. Baš sam pred prošlogodišnji Indijan Vels i US Open malo sparingovao s Novakom, a pojedini navijači pitali su me da li razmišljam o povratku. Zabavno je prebacivati se sa prijateljem pre nego što igra velike mečeve, a, osim Novaka, prijatelj sam i sa još nekolicinom igrača sa Tura".

Ančić je zatim otkrio i da ljudi u 'Velikoj jabuci' ni ne prepoznaju tenisere koji nisu u Top 15, ali i izneo zanimljiv predlog samom ATP turu.

"Trebalo bi da, igrače koji nisu u samom vrhu, učine 'vidljivijima'. Primera radi, za vreme trajanja US Opena, ako ste igrač u prvih 15 na svetu, svi će vas prepoznati, ali ako ste plasirani samo nekoliko pozicija slabije niko vas neće primetiti. Igračima koji su plasirani između 30. i 40. mesta je jako teško da ostvare profit od igranja tenisa", smatra Hrvat.

Za kraj, Mario se osvrnuo i na činjenicu da će Rodžer Federer u narednoj sezoni raditi sa njegovim zemljakom Ivanom Ljubičićem – čovekom s kojim je na Olimpijskim igrama u dublu 2004. u Atini osvojio bronzu.

"Nisam iznenađen njihovom saradnjom. Ivana poznajem veoma dobro, stariji je pet godina od mene, i smatram da je veoma profesionalan kao trener. Veliki je radnik i zna sve o tenisu. On je prava osoba za Rodžerovu karijeru u ovom trenutku", zaključio je Ančić.

Komentari / 0

Ostavite komentar