ЕП: Перић пред меч одлуке са Македонцима...

Селектор рукометне репрезентације Србије Дејан Перић, уочи меча против Македоније који у уторак одлучује о пласману у другу фазу првенства Европе, поручио је да је добро да екипа зависи само од себе.

Остали спортови 19.01.2016 | 10:00
ЕП: Перић пред меч одлуке са Македонцима...

"Моји играчи и ја као селектор морамо да нађемо модус да изађемо из групе, а све у складу са циљем - пласманом на Олимпијске игре, који смо себи зацртали. Знамо шта би значио неодлазак на Олимпијске игре и много тога је бачено на једну утакмицу. Оно о чему много разговарам са играчима јесте да све зависи од нас. Показали смо да, и индивидуално и колективно, имамо квалитет. Постоји велика жеља да се циљеви достигну", рекао је Перић за сајт Савеза.

Он је додао да "нико није успео када је нешто зависило од њега, а да сам у то није веровао".

"Не знам шампиона без притиска. Не знам успешне екипе које нису знале да се носе са стресом и императивом победе. Ако је ситуација таква каква јесте, има ли шта лепше него да сам од себе зависиш? Није срамота изгубити од Француске, они нису репер за неке ствари. Наша репрезентација ће против Македоније изаћи на терен са великом жељом и мотивом да победи остане на великом такмичењу".

Пртема његовим речима нијансе ће одлучивати јер се екипе добро познају.

"Лазаров је прави вода тог тима, од њега све почиње, он је прави егзекутор. Имају квалитетне пивоте, ту су и Мојсовски и Миркуловски, могу да одлуче детаљи, појединац. Биће то борба на сваком делу терена, за сваки гол. На агресивну игру Македонаца бићемо спремни да узвратимо. Победу морамо да градимо из одбране", закључио је Перић.

Утакмица трећег кола А групе између Македоније и Србије игра се у уторак од 18.15 сати у Кракову.

Коментари / 0

Оставите коментар