Турска: Експлозија на школском терену

У експлозији која се догодила на теренима једне средње школе у провинцији Килис, на југоистоку земље недалеко од сиријске границе, погинула је једна особа. Ракетни напад извршен са територији Сирије коју контролише ИД.

Свијет 18.01.2016 | 13:40
Турска: Експлозија на школском терену

окални медији наводе да је повређено најмање четворо људи када је пројектил испаљен са територије Сирије пао у школско двориште.

Турски војни радари показују да је ракетни напад на турски град Килис на југоистоку земље, у којем је данас погинула једна особа, извршен са територије у Сирији коју контролише Исламска држава, објавили су турски војни извори.

Турска војска се за тај напад осветила џихадистима "истом мером", рекли су за Ројтерс извори.

Канцеларија градоначелника Килиса је саопштила да је ракета из Сирије погодила средњу школу "Ејуп Гокче" у том граду, при чему је погинула једна жена запослена у школи, а једна ученица је повређена.

Ученица је пребачена у болницу на операцију, наводи се у саопштењу.

Још две ракете, за које се такође претпоставља да су испаљене са територије Сирије, пале су на пољану у непосредној близини школе.

У експлозији бомбе, за коју се сумња да су на једном путу на југоистоку Турске подметнули курдски побуњеници, погинула су три полицајаца, саопштиле су данас безбедносне службе.

Неименовани локални безбедносни званичник Турске тврди за АФП да је напад, који се догодио касно синоћ недалеко од границе са Сиријом, извршила Радничка партија Курдистана (ПКК).

Бомба је експлодирала на путу у граду Идил у провинцији Сирнак док је пролазио полицијски конвој.

Тројица полицајаца су том приликом задобила тешке повреде и преминула у болници, док су још њих четворица лакше рањени, додао је званичник.

Курдски побуњеници недавно су активирали аутомобил-бомбу испред полицијске станице у Чинару на југоистоку Турске, а потом су зграду полиције напали ракетним бацачима и ватреним оружјем, усмртивши пет особа међу којима је било и цивила, а ранивши још 39, саопштила је Канцеларија градоначелника тог града.

Сукоби између турских безбедносних снага и побуњеника Курдистанске радничке партије (ПКК) поново су се разбуктали у јулу, чиме је прекинут крхки мировни процес.

Извор: Н1

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ја

18.01.2016 12:54

Поцео ердоган, мали мис, да се слузи форама од Мосада, као и у УСА, септембар и остало... "Фалсе флаг" операције...

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо

18.01.2016 13:08

Изадји мало напоље,снег је ,направи Снешка Белића и смири се !

Name

Ја

18.01.2016 15:52

А ти, кад стигнес, процитај несто новијег издања, несто сто нису Тито и Леми (ватиканске слуге) написали...

Name

зумба

18.01.2016 13:09

Ко није био у Турској,макар на одмору не зна ста је Турска,сила је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

несо добој

18.01.2016 13:30

Сила на дудјој земљи.ниста тамо не припада њима. Имају среце сто су у НАТО савезу.

Name

За Нешу Добоја

18.01.2016 13:58

Боље би било да си мало писменији него што читаш вести из света или можда имаш турске крви у себи!?