Turska: Eksplozija na školskom terenu

U eksploziji koja se dogodila na terenima jedne srednje škole u provinciji Kilis, na jugoistoku zemlje nedaleko od sirijske granice, poginula je jedna osoba. Raketni napad izvršen sa teritoriji Sirije koju kontroliše ID.

Svijet 18.01.2016 | 13:40
Turska: Eksplozija na školskom terenu

okalni mediji navode da je povređeno najmanje četvoro ljudi kada je projektil ispaljen sa teritorije Sirije pao u školsko dvorište.

Turski vojni radari pokazuju da je raketni napad na turski grad Kilis na jugoistoku zemlje, u kojem je danas poginula jedna osoba, izvršen sa teritorije u Siriji koju kontroliše Islamska država, objavili su turski vojni izvori.

Turska vojska se za taj napad osvetila džihadistima "istom merom", rekli su za Rojters izvori.

Kancelarija gradonačelnika Kilisa je saopštila da je raketa iz Sirije pogodila srednju školu "Ejup Gokče" u tom gradu, pri čemu je poginula jedna žena zaposlena u školi, a jedna učenica je povređena.

Učenica je prebačena u bolnicu na operaciju, navodi se u saopštenju.

Još dve rakete, za koje se takođe pretpostavlja da su ispaljene sa teritorije Sirije, pale su na poljanu u neposrednoj blizini škole.

U eksploziji bombe, za koju se sumnja da su na jednom putu na jugoistoku Turske podmetnuli kurdski pobunjenici, poginula su tri policajaca, saopštile su danas bezbednosne službe.

Neimenovani lokalni bezbednosni zvaničnik Turske tvrdi za AFP da je napad, koji se dogodio kasno sinoć nedaleko od granice sa Sirijom, izvršila Radnička partija Kurdistana (PKK).

Bomba je eksplodirala na putu u gradu Idil u provinciji Sirnak dok je prolazio policijski konvoj.

Trojica policajaca su tom prilikom zadobila teške povrede i preminula u bolnici, dok su još njih četvorica lakše ranjeni, dodao je zvaničnik.

Kurdski pobunjenici nedavno su aktivirali automobil-bombu ispred policijske stanice u Činaru na jugoistoku Turske, a potom su zgradu policije napali raketnim bacačima i vatrenim oružjem, usmrtivši pet osoba među kojima je bilo i civila, a ranivši još 39, saopštila je Kancelarija gradonačelnika tog grada.

Sukobi između turskih bezbednosnih snaga i pobunjenika Kurdistanske radničke partije (PKK) ponovo su se razbuktali u julu, čime je prekinut krhki mirovni proces.

Izvor: N1

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ja

18.01.2016 12:54

Poceo erdogan, mali mis, da se sluzi forama od Mosada, kao i u USA, septembar i ostalo... "False flag" operacije...

ODGOVORITE
Name

oo

18.01.2016 13:08

Izadji malo napolje,sneg je ,napravi Sneška Belića i smiri se !

Name

Ja

18.01.2016 15:52

A ti, kad stignes, procitaj nesto novijeg izdanja, nesto sto nisu Tito i Lemi (vatikanske sluge) napisali...

Name

zumba

18.01.2016 13:09

Ko nije bio u Turskoj,makar na odmoru ne zna sta je Turska,sila je to.

ODGOVORITE
Name

neso doboj

18.01.2016 13:30

Sila na dudjoj zemlji.nista tamo ne pripada njima. Imaju srece sto su u NATO savezu.

Name

Za Nešu Doboja

18.01.2016 13:58

Bolje bi bilo da si malo pismeniji nego što čitaš vesti iz sveta ili možda imaš turske krvi u sebi!?