Право ниоткуда: Пеђа Мијатовић директор Палерма?!

Италијански медији пишу да ће легенда Будућности, Партизана, Валенсије и Реала постати директор клуба у којем су од 2002. смењена 32 тренера?!

Фудбал 18.01.2016 | 19:00
Право ниоткуда: Пеђа Мијатовић директор Палерма?!

Човек који је као спортски директор Реала, освојио две титуле првака Шпаније за две сезоне у Мадриду, спрема се за нови изазов.

Можда и тежи од мадридског, ако у свету фудбала уопште постоји тежа ствар од рада на "Сантијаго Бернабеу" стадиону.

Предраг Мијатовић, легенда Будућности, Партизана, Валенсије и Реала, наводно је постао нови спортски директор Палерма, преносе италијански медији! Палермо, клуб који је у сезони 2013/14 боравио у Серији Б, али се експресно вратио у елиту, познат је пре свега по верним (и опасним) навијачима, као и "зезнутом" председнику Маурицију Замперинију.

Овај човек, од када је 2002. купио тада друголигаша Палермо од Франка Сенсија, до данас је сменио – пазите ово – 32 тренера!? Пре него што ће позвати Мијатовића на Сицилију, мада овај "дил" још није званичан, Замперини ће овог јануара сменити и Давиде Балардинија, којег је промовисао у новембру и поставити Аргентинца Гиљерма Бароша Шелота за шефа струке.

Замперини се тако "вратио у форму", након што је Ђузепеа Јакинија држао на клупи читаву вечност, од септембра 2013. до новембра 2015. године. Јакини је вратио Палермо у Серију А, а онда добио отказ и уступио место Балардинију, који је већ прошлост на "Ренцу Барбери". У календарској 2007, 2011. и 2013. години, Зампарини је мењао тренере свега пет пута.

Каква би заправо била Мијатовићева улога у Палерму, остаје да се види, али нема дилеме око тога да би Пеђа ауторитетом који има требало повремено и да заштити тренера и играче од преке нарави бизнисмена из Удина, са крајњег северо-истока Италије, који се скућио на крајњем југо-западу земље.

Палермо служи Зампаринију за зараду од трансфера играча и нема дилеме око тога да је он ту мајстор. Има сјајне контакте у Јужној Америци, одакле доводи младе, неафирмисане играче за релативно мали новац, а онда их продаје богатим клубовима за озбиљне паре. Навешћемо само неколико случајева када је Зампарини "оробио сефове" што клубова из Серије А, што клубова из Европе: Хавијер Пасторе, Пауло Дибала, Единсон Кавани, Абел Ернандез, Андреа Барзаљи, Лука Тони, Амаури, итд.

Мијатовић, од када под налетом реваншизма Флорентина Переза и његових људи, заједно са Рамоном Калдероном морао да се повуче из Реала, 2009. године, није се прихватао посла ни у једном клубу. Калдерон и Мијатовић водили су Реал до две узастопне титуле у сезонама 2006/07 и 2007/08, али је Перез потом победио Калдерона на изборима и, догодило се да је у девет сезона пре и након Мијатовићевог одласка из клуба, Реал био првак Шпаније само још једном у девет сезона!?

За Палермо играју двојица српских фудбалера, Урош Ђурђевић и Милан Милановић, а клуб се на половини сезоне налази на 17. месту у Серији А и први је изнад црте.

Коментари / 0

Оставите коментар