"Доминатор" стигао и представљен у Партизану!

Нови играч у Партизану - Седрик Гогуа, дефанзивац, који је потписао четворогодишњи уговор и на којем ће се градити одбрана црно-белих у будућности. Хтела га је и Звезда. Број на дресу изабрао због Библије.

Фудбал 18.01.2016 | 15:20
"Доминатор" стигао и представљен у Партизану!

Има тек 21 годину, а већ има надимак "Доминатор". Седрик Гогуа, момак са Обале Слоноваче, нови је играч Партизана, са којим је потписао четворогодишњи уговор. Игра на позицији десног штопера.

О њему је спортски директор Партизана Ивица Илиев рекао да га види у тиму у будућности и не само то већ да буде командант одбране.

"Он је стуб будућности Партизанове одбране. Самим тим што смо потписали четвогородишњи уговор показује да смо се одлучили да он преузме ту улогу 'доминатора' у нашој домовини. Добили смо комплетног одбрамбеног играча, онаквог какав какав нам је био потребан. Он је десни штопер, али с обзиром на његово знање мислим да ћемо моћи да се 'играмо'", рекао је Илиев.

Гогуа, који је прретходно време играо у Финској, где је и добио надимак "Доминатор", изјавио је да је изабрао српског шампиона јер је реч о познатом европском имену и ту тражи своју шансу.

"Партизан ће ми бити одлична одскочна даска", рекао је Гогуа, који је изабрао број 51. Каже из верских разлога.

"Ја сам хришћанин и када сам читао Библију највише ми се допало поглавље 51", рекао је нови штопер црно-белих.

Илиев је рекао и да Партизан није био једини заинтересован за њега, али да су Гогуа и његов менаџер одбили друге понуде. Хтела га је и Црвена звезда, али...

"Имао је понуду и још једног нашег клуба, нашег конкурента коју су они одбили. Имали су понуду још једног и европског клуба, коју су такође одбили. Чак је тај клуб за 20 процената подигао своју понуду, али је он изабрао Партизан и тиме је показао жељу и приврженост да игра за Партизан", рекао је Илиев.

Спортски директор Партизана додао је и да се ради на довођењу још два играча.

"Током следеће недеље надам се реализацији тих трансфера или бар приближавању реализације... Потребна су нам још две позиције, можда три. Али, нећемо форсирати. Само озбиљни играчи долазе у обзир да потпишу уговор са Партизаном. Нашли смо их, али ако не успемо сада да их потпишемо, сачекаћемо наредни прелазни рок. Нећемо никога доводити на силу. Правимо екипу за лето и не желимо да се играмо са сезоном, јер нам је најбитнија Европа. Ако тада нисмо адекватно попуњени за европско такмичење, онда нема сврхе тада то чинити. Али, ако сада то учинимо, онда можемо да направимо озбиљну екипу за следећу сезону", рекао је Илиев.

У ПАРТИЗАН СУ ДОШЛИ...
Голман Бојан Шаранов, дефанзивац Марко Јовановић, везиста Евертон Луиз, дефанзивац Седрик Гогуа... Са позајмица су враћени: Филип Кнежевић, Исмаил Беко Фофана, а право играња за Партизан стекао је и нападач Немања Михајловић (дошао летос из Рада). За сада су отишли: Петар Грбић, Иван Шапоњић и Стефан Бабовић.

Цела конференција за новинаре...

Коментари / 0

Оставите коментар