"Dominator" stigao i predstavljen u Partizanu!

Novi igrač u Partizanu - Sedrik Gogua, defanzivac, koji je potpisao četvorogodišnji ugovor i na kojem će se graditi odbrana crno-belih u budućnosti. Htela ga je i Zvezda. Broj na dresu izabrao zbog Biblije.

Fudbal 18.01.2016 | 15:20
"Dominator" stigao i predstavljen u Partizanu!

Ima tek 21 godinu, a već ima nadimak "Dominator". Sedrik Gogua, momak sa Obale Slonovače, novi je igrač Partizana, sa kojim je potpisao četvorogodišnji ugovor. Igra na poziciji desnog štopera.

O njemu je sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao da ga vidi u timu u budućnosti i ne samo to već da bude komandant odbrane.

"On je stub budućnosti Partizanove odbrane. Samim tim što smo potpisali četvogorodišnji ugovor pokazuje da smo se odlučili da on preuzme tu ulogu 'dominatora' u našoj domovini. Dobili smo kompletnog odbrambenog igrača, onakvog kakav kakav nam je bio potreban. On je desni štoper, ali s obzirom na njegovo znanje mislim da ćemo moći da se 'igramo'", rekao je Iliev.

Gogua, koji je prrethodno vreme igrao u Finskoj, gde je i dobio nadimak "Dominator", izjavio je da je izabrao srpskog šampiona jer je reč o poznatom evropskom imenu i tu traži svoju šansu.

"Partizan će mi biti odlična odskočna daska", rekao je Gogua, koji je izabrao broj 51. Kaže iz verskih razloga.

"Ja sam hrišćanin i kada sam čitao Bibliju najviše mi se dopalo poglavlje 51", rekao je novi štoper crno-belih.

Iliev je rekao i da Partizan nije bio jedini zainteresovan za njega, ali da su Gogua i njegov menadžer odbili druge ponude. Htela ga je i Crvena zvezda, ali...

"Imao je ponudu i još jednog našeg kluba, našeg konkurenta koju su oni odbili. Imali su ponudu još jednog i evropskog kluba, koju su takođe odbili. Čak je taj klub za 20 procenata podigao svoju ponudu, ali je on izabrao Partizan i time je pokazao želju i privrženost da igra za Partizan", rekao je Iliev.

Sportski direktor Partizana dodao je i da se radi na dovođenju još dva igrača.

"Tokom sledeće nedelje nadam se realizaciji tih transfera ili bar približavanju realizacije... Potrebna su nam još dve pozicije, možda tri. Ali, nećemo forsirati. Samo ozbiljni igrači dolaze u obzir da potpišu ugovor sa Partizanom. Našli smo ih, ali ako ne uspemo sada da ih potpišemo, sačekaćemo naredni prelazni rok. Nećemo nikoga dovoditi na silu. Pravimo ekipu za leto i ne želimo da se igramo sa sezonom, jer nam je najbitnija Evropa. Ako tada nismo adekvatno popunjeni za evropsko takmičenje, onda nema svrhe tada to činiti. Ali, ako sada to učinimo, onda možemo da napravimo ozbiljnu ekipu za sledeću sezonu", rekao je Iliev.

U PARTIZAN SU DOŠLI...
Golman Bojan Šaranov, defanzivac Marko Jovanović, vezista Everton Luiz, defanzivac Sedrik Gogua... Sa pozajmica su vraćeni: Filip Knežević, Ismail Beko Fofana, a pravo igranja za Partizan stekao je i napadač Nemanja Mihajlović (došao letos iz Rada). Za sada su otišli: Petar Grbić, Ivan Šaponjić i Stefan Babović.

Cela konferencija za novinare...

Komentari / 0

Ostavite komentar