Бокан: Челници АБА "одрадиће посао" са Камникаром!

Председник регионалног кошаркашког такмичења Драган Бокан изјавио да ће бити промена у наставку сезоне, али не и смене комесара за суђење јер би то био "велики удар" и лош потез.

Кошарка 22.01.2016 | 21:45
Бокан: Челници АБА "одрадиће посао" са Камникаром!

На седници Скупштине АБА ј.т.д. лиге, која је одржана у Београду, најављене су одређене системске промене у судијској организацији.

Српски клубови су у писму достављеном челницима лиге истакли да су незадовољни суђењем, али и радом комесара за судијска питања Алеша Камникара, а представници из Словеније оценили су да Срби врше притисак уочи финиша сезоне.

Драган Бокан, председник АБА ј.т.д. лиге навео је какви ће то конкретни потези бити повучени у наставку сезоне.

"Алеш Камникар остаје на месту комесара за судијска питања, али је менаџмент лиге са директорима Крешимиром Новоселом и Жарком Чабаркапом добио задатак да одради посао са комесаром и Бранком Јовановићем, председником судијске комисије. Они треба заједно да седну за сто и потруде се да суђење подигну на још виши ниво, али и да обаве припреме за завршницу сезоне", изјавио је за "Спорт" Бокан.

Он је истакао да је за лигу пронађено најбоље решење.

"Највећи удар за АБА лигу било би мењање комесара усред такмичарске сезоне. Није то лични већ став свих учесника Скупштине. Мислим да смо одабрали најбољи могући расплет", навео је председник регионалног такмичења.

Коментари / 0

Оставите коментар