Bokan: Čelnici ABA "odradiće posao" sa Kamnikarom!

Predsednik regionalnog košarkaškog takmičenja Dragan Bokan izjavio da će biti promena u nastavku sezone, ali ne i smene komesara za suđenje jer bi to bio "veliki udar" i loš potez.

Košarka 22.01.2016 | 21:45
Bokan: Čelnici ABA "odradiće posao" sa Kamnikarom!

Na sednici Skupštine ABA j.t.d. lige, koja je održana u Beogradu, najavljene su određene sistemske promene u sudijskoj organizaciji.

Srpski klubovi su u pismu dostavljenom čelnicima lige istakli da su nezadovoljni suđenjem, ali i radom komesara za sudijska pitanja Aleša Kamnikara, a predstavnici iz Slovenije ocenili su da Srbi vrše pritisak uoči finiša sezone.

Dragan Bokan, predsednik ABA j.t.d. lige naveo je kakvi će to konkretni potezi biti povučeni u nastavku sezone.

"Aleš Kamnikar ostaje na mestu komesara za sudijska pitanja, ali je menadžment lige sa direktorima Krešimirom Novoselom i Žarkom Čabarkapom dobio zadatak da odradi posao sa komesarom i Brankom Jovanovićem, predsednikom sudijske komisije. Oni treba zajedno da sednu za sto i potrude se da suđenje podignu na još viši nivo, ali i da obave pripreme za završnicu sezone", izjavio je za "Sport" Bokan.

On je istakao da je za ligu pronađeno najbolje rešenje.

"Najveći udar za ABA ligu bilo bi menjanje komesara usred takmičarske sezone. Nije to lični već stav svih učesnika Skupštine. Mislim da smo odabrali najbolji mogući rasplet", naveo je predsednik regionalnog takmičenja.

Komentari / 0

Ostavite komentar