АО: Ноле лако, Лајовић прошао, Филип предао, Крунићева испала!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић успешно је почео одбрану титуле на Аустралијан опену победом над Хјеоном Чунгом из Јужне Кореје. Крунићева повела, Бушар лако преокренула! Александра Крунић заршила је наступ на Аустралијен опену у првом колу турнира у Мелбурну. Српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у друго коло Аустралијен опена. Српски тенисер Филип Крајиновић предао је меч првог кола Денису Кудли због повреде.

Тенис 18.01.2016 | 11:00
АО: Ноле лако, Лајовић прошао, Филип предао, Крунићева испала!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић успешно је почео одбрану титуле на Аустралијан опену победом над Хјеоном Чунгом из Јужне Кореје.

Ђоковић је у првом колу Отвореног првенства Аустралије одиграо онолико колико му је било потребно да слави резултатом 6:3, 6:2, 6:4.

Новак је током читавог меча био нешто нервознији него иначе, а много проблема задавао му је расположени Корејац, посебно на почетку меча.

Тада је 19-годишњак из Сувона парирао у разменама, погодио неколико изузетних винера и чак успео да направи брејк.

Сервис Србину је одузео у седмом гему смањивши на 4:3 и у тим тренуцима очигледно је било да је чак и Новак импресиониран игром противника. Ипак, оно што недостаје Чунгу јесте искуство, а управо због тога није успео да учини меч резултатски неизвесним.

Први играч на АТП листи направио је нови брејк, добио први сет, а онда и лагано кренуо ка победи. У другом делу игре био је још убедљивији, а онда у трећем задржао предност коју је стекао на самом почетку сета.

Меч је трајао нешто мање од два сата и за то време Новак је забележио 40 винера и 27 неизнуђених грешака. Са друге стране, корејски тенисер завршио је у ‘дебелом’ минусу, иако је био веома расположен.

Александра Крунић заршила је наступ на Аустралијен опену у првом колу турнира у Мелбурну. Српска тенисерка елиминисана је од Канађанке Јуџини Бушар у два сета, са 6:3, 6:4.

Канађанка ће у другој рунди Ози опена играти са четвртом носитељком турнира Агњешком Радвањском.

Крунићева је прва направила брејк на мечу и повел 3:2, али је Бушарова одмах узвратила и са два брејка у три гема стигла до првог сета.

У другом није дала ни најмању шансу нашој тенисерки да узврати, те је брејком у трећем гему решила меч.

Преостале српске тенисрке играју у ноћи између понедељка и уторка, Јелена Јанковић са Полоном Херцог око 3х, Ана Ивановић са Тамни Патерсон око 4:30х, а Бојана Јовановски са Ализ Корне око 6:30.

Српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у друго коло Аустралијен опена.

Њему је при резултату 2-2 у сетовима предао меч Американац Сем Квери.

Лајовић ће у другом колу Ози опена играти са бољим из дуела Словака Мартина Клижана и Шпанца Роберта Баутиста-Ахута.

Наш тенисер, кога је вишеструки Грен слем шампион Џон Мекинро у преносу звао "Денис", изгубио је прва два сета, али је уз велику подршку публике у наставку успео да сустигне ривала.

Квери је често грешио на сервису, правио дупле грешке, да би се коначно по окончању четвртог сета повукао због повреде.

Српски тенисер Филип Крајиновић предао је меч првог кола Денису Кудли због повреде.

Крајиновић је одустао после два сета која је изгубио веома лако са 6:2, 6:1 и тако омогућио Американцу да дође до прве победе у каријери на Аустралијан опену.

Филип није потврдио да ли је у питању повреда, али је током читавог меча сувише лако одустајао када се игра развије јер није могао да испрати дуже поене.

Успео је да парира 69. играчу планете само на почетку меча, пре него што је кренула црна серија узрокована слабим физичким стањем.

Кудла, који је прошле године стигао до четвртог кола Вимблдона, у другој рунди ће играти са бољим из меча Тејмураз Габашвили – Андреас Сепи. Ово је била већ друга предаја првог дана мушког сингла пошто је Иво Карловић напустио дуел са Федериком Делбонисом.

Аустралијан опен почео је у понедељак и игра се за наградни фонд од 44 милиона долара.

Коментари / 0

Оставите коментар