AO: Nole lako, Lajović prošao, Filip predao, Krunićeva ispala!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je počeo odbranu titule na Australijan openu pobedom nad Hjeonom Čungom iz Južne Koreje. Krunićeva povela, Bušar lako preokrenula! Aleksandra Krunić zaršila je nastup na Australijen openu u prvom kolu turnira u Melburnu. Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Australijen opena. Srpski teniser Filip Krajinović predao je meč prvog kola Denisu Kudli zbog povrede.

Tenis 18.01.2016 | 11:00
AO: Nole lako, Lajović prošao, Filip predao, Krunićeva ispala!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je počeo odbranu titule na Australijan openu pobedom nad Hjeonom Čungom iz Južne Koreje.

Đoković je u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije odigrao onoliko koliko mu je bilo potrebno da slavi rezultatom 6:3, 6:2, 6:4.

Novak je tokom čitavog meča bio nešto nervozniji nego inače, a mnogo problema zadavao mu je raspoloženi Korejac, posebno na početku meča.

Tada je 19-godišnjak iz Suvona parirao u razmenama, pogodio nekoliko izuzetnih vinera i čak uspeo da napravi brejk.

Servis Srbinu je oduzeo u sedmom gemu smanjivši na 4:3 i u tim trenucima očigledno je bilo da je čak i Novak impresioniran igrom protivnika. Ipak, ono što nedostaje Čungu jeste iskustvo, a upravo zbog toga nije uspeo da učini meč rezultatski neizvesnim.

Prvi igrač na ATP listi napravio je novi brejk, dobio prvi set, a onda i lagano krenuo ka pobedi. U drugom delu igre bio je još ubedljiviji, a onda u trećem zadržao prednost koju je stekao na samom početku seta.

Meč je trajao nešto manje od dva sata i za to vreme Novak je zabeležio 40 vinera i 27 neiznuđenih grešaka. Sa druge strane, korejski teniser završio je u ‘debelom’ minusu, iako je bio veoma raspoložen.

Aleksandra Krunić zaršila je nastup na Australijen openu u prvom kolu turnira u Melburnu. Srpska teniserka eliminisana je od Kanađanke Judžini Bušar u dva seta, sa 6:3, 6:4.

Kanađanka će u drugoj rundi Ozi opena igrati sa četvrtom nositeljkom turnira Agnješkom Radvanjskom.

Krunićeva je prva napravila brejk na meču i povel 3:2, ali je Bušarova odmah uzvratila i sa dva brejka u tri gema stigla do prvog seta.

U drugom nije dala ni najmanju šansu našoj teniserki da uzvrati, te je brejkom u trećem gemu rešila meč.

Preostale srpske tenisrke igraju u noći između ponedeljka i utorka, Jelena Janković sa Polonom Hercog oko 3h, Ana Ivanović sa Tamni Paterson oko 4:30h, a Bojana Jovanovski sa Aliz Korne oko 6:30.

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Australijen opena.

Njemu je pri rezultatu 2-2 u setovima predao meč Amerikanac Sem Kveri.

Lajović će u drugom kolu Ozi opena igrati sa boljim iz duela Slovaka Martina Kližana i Španca Roberta Bautista-Ahuta.

Naš teniser, koga je višestruki Gren slem šampion Džon Mekinro u prenosu zvao "Denis", izgubio je prva dva seta, ali je uz veliku podršku publike u nastavku uspeo da sustigne rivala.

Kveri je često grešio na servisu, pravio duple greške, da bi se konačno po okončanju četvrtog seta povukao zbog povrede.

Srpski teniser Filip Krajinović predao je meč prvog kola Denisu Kudli zbog povrede.

Krajinović je odustao posle dva seta koja je izgubio veoma lako sa 6:2, 6:1 i tako omogućio Amerikancu da dođe do prve pobede u karijeri na Australijan openu.

Filip nije potvrdio da li je u pitanju povreda, ali je tokom čitavog meča suviše lako odustajao kada se igra razvije jer nije mogao da isprati duže poene.

Uspeo je da parira 69. igraču planete samo na početku meča, pre nego što je krenula crna serija uzrokovana slabim fizičkim stanjem.

Kudla, koji je prošle godine stigao do četvrtog kola Vimbldona, u drugoj rundi će igrati sa boljim iz meča Tejmuraz Gabašvili – Andreas Sepi. Ovo je bila već druga predaja prvog dana muškog singla pošto je Ivo Karlović napustio duel sa Federikom Delbonisom.

Australijan open počeo je u ponedeljak i igra se za nagradni fond od 44 miliona dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar