Љекар пацијенткињу данима силовао

Шведска јавност потресена је због вести о злочину 38-годишњег лекара над младом женом, коју је ошамутио и одвукао у скровиште у подруму, а затим везао и силовао недељу дана.

Свијет 18.01.2016 | 07:00
Љекар пацијенткињу данима силовао

Како наводи шведски лист “Афтонбладет”, он је у Стокхолму пет година правио тамницу испод земље која има кревет, тоалет и чајну кухињу, као и бетонске зидове дебљине 30 центиметара како нико не би чуо очајничка дозивања жртве.

Случај је многе подсетио на злочин Аустријанца Јозефа Фрицла, који је 24 године држао рођену ћерку у скровишту у својој кући и сексуално је злостављао.

Пошто је 12. сепгембра прошле године изашла на састанак с лекаром, млада Швеђанка га је позвала у стан. Он је употребио све адуте: донео је шампањац и јагоде у чоколади. У неке плодове, које је обележио на листовима, убризгао је јак хипнотик “рохипнол”.

Обезнањену девојку стрпао је у инвалидска колица, сместио у кола и одвезао 560 километара до своје куће у околини Кристијанстада, на југу Шведске. Истражитељи су у његовој соби касније пронашли две гумене маске, које је мењао током вожње до куће како га нико не би препознао.

У скровишту од 60 квадратних метара у подруму напао је младу жену и више пута је силовао, што потврђују употребљени кондоми заплењени на лицу места. Да би био сигуран да жртва нема неку сексуално преносиву болест, извадио јој је крв и узео вагинални брис. После тога ју је приморавао да гута пилуле против зачећа како би уживао у сексу без заштите.

Индиције наводе на закључак да је лекар из пакла намеравао годинама да је држи у заточеништву, али га је паника спречила у томе. Када се неколико дана након отмице одвезао у Стокхолм да би девојци донео неке ствари из стана, са ужасом је констатовао да је њен нестанак већ пријављен и да јој је стан претресен.

Након тога ју је извео из скровишта и 18. септембра одвезао у полицијску станицу у Стокхолму. Хтео је да је присили да каже да је све у реду, али полицајци су посумњали, одвели жртву у другу просторију и сазнали све. Мушкарац је након тога ухапшен.

“Уверени смо да је планирао годинама да је држи у заточеништву”, изјавио је главни истражитељ Петер Клаесон.

“Осим тога, све указује на то да је годинама планирао злочин, јер је у бункеру било места за једну или више жртвава.”

Скровиште чак има мало покривено двориште, у које би жртва могла да изађе, а да је комшије не виде.

Извор: Информер

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЦАР

18.01.2016 07:02

Психопата смртна казна једино рјесење као примјер свим осталим потенцијалним манијацима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

18.01.2016 07:59

Назалост луди доктора психопата на све стране танка је линија измедју генија и будале....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасха

18.01.2016 11:35

Он је специјалиата а ста сте ви?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

18.01.2016 15:45

Под хитно тражити преговоре за улаак у Европу, јер када уђемо вјероватно нећемо слушати овакве глупости из Европе, неће нико смјети да их преноси, па чак ни радио Слободна Европа. Ј.бо овакву Слободну Европу.

ОДГОВОРИТЕ