Ljekar pacijentkinju danima silovao

Švedska javnost potresena je zbog vesti o zločinu 38-godišnjeg lekara nad mladom ženom, koju je ošamutio i odvukao u skrovište u podrumu, a zatim vezao i silovao nedelju dana.

Svijet 18.01.2016 | 07:00
Ljekar pacijentkinju danima silovao

Kako navodi švedski list “Aftonbladet”, on je u Stokholmu pet godina pravio tamnicu ispod zemlje koja ima krevet, toalet i čajnu kuhinju, kao i betonske zidove debljine 30 centimetara kako niko ne bi čuo očajnička dozivanja žrtve.

Slučaj je mnoge podsetio na zločin Austrijanca Jozefa Fricla, koji je 24 godine držao rođenu ćerku u skrovištu u svojoj kući i seksualno je zlostavljao.

Pošto je 12. sepgembra prošle godine izašla na sastanak s lekarom, mlada Šveđanka ga je pozvala u stan. On je upotrebio sve adute: doneo je šampanjac i jagode u čokoladi. U neke plodove, koje je obeležio na listovima, ubrizgao je jak hipnotik “rohipnol”.

Obeznanjenu devojku strpao je u invalidska kolica, smestio u kola i odvezao 560 kilometara do svoje kuće u okolini Kristijanstada, na jugu Švedske. Istražitelji su u njegovoj sobi kasnije pronašli dve gumene maske, koje je menjao tokom vožnje do kuće kako ga niko ne bi prepoznao.

U skrovištu od 60 kvadratnih metara u podrumu napao je mladu ženu i više puta je silovao, što potvrđuju upotrebljeni kondomi zaplenjeni na licu mesta. Da bi bio siguran da žrtva nema neku seksualno prenosivu bolest, izvadio joj je krv i uzeo vaginalni bris. Posle toga ju je primoravao da guta pilule protiv začeća kako bi uživao u seksu bez zaštite.

Indicije navode na zaključak da je lekar iz pakla nameravao godinama da je drži u zatočeništvu, ali ga je panika sprečila u tome. Kada se nekoliko dana nakon otmice odvezao u Stokholm da bi devojci doneo neke stvari iz stana, sa užasom je konstatovao da je njen nestanak već prijavljen i da joj je stan pretresen.

Nakon toga ju je izveo iz skrovišta i 18. septembra odvezao u policijsku stanicu u Stokholmu. Hteo je da je prisili da kaže da je sve u redu, ali policajci su posumnjali, odveli žrtvu u drugu prostoriju i saznali sve. Muškarac je nakon toga uhapšen.

“Uvereni smo da je planirao godinama da je drži u zatočeništvu”, izjavio je glavni istražitelj Peter Klaeson.

“Osim toga, sve ukazuje na to da je godinama planirao zločin, jer je u bunkeru bilo mesta za jednu ili više žrtvava.”

Skrovište čak ima malo pokriveno dvorište, u koje bi žrtva mogla da izađe, a da je komšije ne vide.

Izvor: Informer

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

CAR

18.01.2016 07:02

Psihopata smrtna kazna jedino rjesenje kao primjer svim ostalim potencijalnim manijacima.

ODGOVORITE
Name

snouden

18.01.2016 07:59

Nazalost ludi doktora psihopata na sve strane tanka je linija izmedju genija i budale....

ODGOVORITE
Name

Pasha

18.01.2016 11:35

On je specijaliata a sta ste vi?

ODGOVORITE
Name

Brle

18.01.2016 15:45

Pod hitno tražiti pregovore za ulaak u Evropu, jer kada uđemo vjerovatno nećemo slušati ovakve gluposti iz Evrope, neće niko smjeti da ih prenosi, pa čak ni radio Slobodna Evropa. J.bo ovakvu Slobodnu Evropu.

ODGOVORITE