О’Саливену Мастерс, изједначио се са Хендријем!

Петоструки светски шампион у снукеру Рони О'Саливен по шести пут је освојио Мастерс у Лондону, пошто је у финалу победио сународника Берија Хокинса са 10:1.

Остали спортови 18.01.2016 | 09:40
О’Саливену Мастерс, изједначио се са Хендријем!

О’Саливен, тренутно шести играч света, тако се по броју титула на Мастерсу на првом месту вечне листе изједначио са седмоструким светским шампионом Стивеном Хендријем.

Хокинс, осми снукераш света, је освојио први фрејм у мечу, али је О'Саливен после тога освојио десет узастопних фрејмова и остварио најубедљивију победу у историји Мастерса.

До сада, најубедљивија победа у финалу тог турнира била је прошлогодишња, када је Шон Марфи победио Нила Робертсона са 10:2.

О'Саливен је на Мастерсу учествовао на свом првом великом турниру после паузе од осам месеци и неизвесно је када ће се опет такмичити, пошто углавном наступа на егзибиционим мечевима и бави се коментаторским послом.

На путу до финала О'Саливен је победио Марка Виљамса са 6:5, првог играча света Марка Селбија са 6:3 и актуелног светског шампиона Стјуарта Бингама са 6:3.

Хокинс је до финала победио Џоа Перија са 6:3, Марка Алена са 6:2 и Џада Трампа са 6:4.

„Гледао сам Беријево полуфинале и знао сам да морам да подигнем ниво игре. Успео сам да средим емоције, одушевљен сам што сам могао да играм добро као сада. Знао сам да морам се концентришем на сваку куглу, а да је Бери игро као у полуфиналу против Трампа, био би ово бољи меч“, рекао је О'Саливен.

Хокинс је ове године први пут у каријери прошао прво коло Мастерса, једног од најпрестижнијих турнира у снукеру.

„Волео бих да се Рони пензионисао. Разочаран сам, само сам седео тамо као да сам био у публици. Тешко је извући било шта позитивно, иако сам играо добро током читаве недеље“, рекао је Хокинс.

О'Саливен је осим трофеја зарадио и 200.000 фунти, а Хокинс 90.000.

Коментари / 0

Оставите коментар