Пожари у Требињу: Горе контејнери и димњаци

Нагли пад температура и захлађење донијели су у Требињу невоље с пожарима на димњацима и у контејнерима, на којима су ватрогасци у посљедњих неколико дана интервенисали чак десетак пута.

Република Српска 17.01.2016 | 19:36
Пожари у Требињу: Горе контејнери и димњаци

У Ватрогасној јединици Требиње је потврђено да су од Нове године све учесталије интервенције на гашењу пожара у контејнерима гдје се из ложишта баца пепео са ужареним угљеном који није изгорио, па се запали цио контејнер, док се димњаци на кућама, а нарочито стамбеним зградама, не чисте редовно, те долази до запаљења чађи.

"Нагло захлађење је проузроковало и ситуацију у којој се све више ложи ватра, јер су пећи на струју скупе и недовољне да загрију просторе, али људи или сами неадекватно очисте димњаке или их одавно нису чистили па се запали чађ која се неријетко и годинама гомилала у унутрашњости", каже једини требињски димњачар Јовица Балић.

Он додаје да због учесталих самозапаљења оџака у Требињу у посљедњих неколико дана и он сам има више посла.

(НН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БГД

17.01.2016 19:15

ДИМЊАЦИ-УНУТРАСЊИ, СПОЉАСЊИ....ИТД. МОРАЈУ ЦЕЛОМ ВИСИНОМ ДА БУДУ ТЕРМИЦКИ ИЗОЛОВАНИ /СТИРОДYР,СТИРОБОР, ЦИГЛОМ ИЛИ СЛИЦНИМ МАТЕРИЈАЛИМА...ЗАСТО, ДА БИ СЕ ИЗБЕГЛА ``КАТРАНИЗАЦИЈА ОТВОРА ДИМЊАКА``У 90% СЛУЦАЈЕВА ТАВАНСКИ ДЕО ДИМЊАКА СЕ НЕ ИЗОЛУЈЕ ТЕРМИЦКИ, ЗИМИ РАЗЛИКА ТЕМПЕРАТУРЕ У ДИМЊАКУ И СПОЉАСЊЕ РЕЗУ- ЛТИРА КАТРАНИЗАЦИЈУ И ДОВОЉНА ЈЕ ИСКРА ДА СЕ ``КАТРАН`` ЗАПАЛИ У ДИМЊАКУ И ТО ЈЕ ВРЛО ОПАСНО.....НАПУСТИТИ КУЦУ И ЗВАТИ ВАТРОГАСЦЕ. СВАКАКО ПРЕД ГРЕЈНУ СЕЗОНУ ДА СТРУЦНО ЛИЦЕ ОЦИСТИ ДИМЊАК. ТО СТО У КОНТЕЈНЕРЕ ПРОСИПАТЕ ПЕПЕО, НИЈЕ ЛЕПО....... А ПЕПЕО ПРОСИПАЈТЕ У БАСТЕ ИМАЦЕТЕ БОЉЕ ПОВРЦЕ....ЛЕПИ ПОЗДРАВ БРАЦИ ХЕРЦЕГОВЦИМА И ХЕРЦЕГОВКАМА.

ОДГОВОРИТЕ