Požari u Trebinju: Gore kontejneri i dimnjaci

Nagli pad temperatura i zahlađenje donijeli su u Trebinju nevolje s požarima na dimnjacima i u kontejnerima, na kojima su vatrogasci u posljednjih nekoliko dana intervenisali čak desetak puta.

Republika Srpska 17.01.2016 | 19:36
Požari u Trebinju: Gore kontejneri i dimnjaci

U Vatrogasnoj jedinici Trebinje je potvrđeno da su od Nove godine sve učestalije intervencije na gašenju požara u kontejnerima gdje se iz ložišta baca pepeo sa užarenim ugljenom koji nije izgorio, pa se zapali cio kontejner, dok se dimnjaci na kućama, a naročito stambenim zgradama, ne čiste redovno, te dolazi do zapaljenja čađi.

"Naglo zahlađenje je prouzrokovalo i situaciju u kojoj se sve više loži vatra, jer su peći na struju skupe i nedovoljne da zagriju prostore, ali ljudi ili sami neadekvatno očiste dimnjake ili ih odavno nisu čistili pa se zapali čađ koja se nerijetko i godinama gomilala u unutrašnjosti", kaže jedini trebinjski dimnjačar Jovica Balić.

On dodaje da zbog učestalih samozapaljenja odžaka u Trebinju u posljednjih nekoliko dana i on sam ima više posla.

(NN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

BGD

17.01.2016 19:15

DIMNJACI-UNUTRASNJI, SPOLJASNJI....ITD. MORAJU CELOM VISINOM DA BUDU TERMICKI IZOLOVANI /STIRODYR,STIROBOR, CIGLOM ILI SLICNIM MATERIJALIMA...ZASTO, DA BI SE IZBEGLA ``KATRANIZACIJA OTVORA DIMNJAKA``U 90% SLUCAJEVA TAVANSKI DEO DIMNJAKA SE NE IZOLUJE TERMICKI, ZIMI RAZLIKA TEMPERATURE U DIMNJAKU I SPOLJASNJE REZU- LTIRA KATRANIZACIJU I DOVOLJNA JE ISKRA DA SE ``KATRAN`` ZAPALI U DIMNJAKU I TO JE VRLO OPASNO.....NAPUSTITI KUCU I ZVATI VATROGASCE. SVAKAKO PRED GREJNU SEZONU DA STRUCNO LICE OCISTI DIMNJAK. TO STO U KONTEJNERE PROSIPATE PEPEO, NIJE LEPO....... A PEPEO PROSIPAJTE U BASTE IMACETE BOLJE POVRCE....LEPI POZDRAV BRACI HERCEGOVCIMA I HERCEGOVKAMA.

ODGOVORITE