На Аеродрому одузели дрон, дрогу, телефоне

Овлаштена службеници Управе за индиректно опорезивање у Регионалном центру Сарајево привремено су на Међународном аеродрому Сарајево одузели разну робу у укупној вриједности од 35.000 КМ.

Босна и Херцеговина 17.01.2016 | 14:06
На Аеродрому одузели дрон, дрогу, телефоне

Проводећи детаљну контролу роба и путника, који су улазили у царинско подручје БиХ на Аеродрому Сарајево, службеници УИО пронашли су робу која није била пријављена за увозно царињење.

Радило се о разној техничкој роби веће вриједности, као што је беспилотна летилица ПХАНТОМ (популарни дрон), разни паметни телефони, преносни рачунари, фотоапарати, ручни сатови, као и разна опрема за мобилне апарате.

Поред поменутог, службеници УИО су открили и апарате за уситњавање марихуане са траговима овог опојног средства, као и одређену количину производа за које се сумња да садржи психоделичне супстанце, те их предали на надлежно поступање службеницима Граничне полиције БиХ.

Одузимање претходно наведене робе је резултат појачаних активности на спречавању кријумчарења роба на почетку 2016. године на граничном пријелазу Међународни аеродром Сарајево.

Приликом провођења ових активности од посебне помоћи била је специјалистичка опрема, коју је раније УИО донирала Влада САД-а кроз ЕXБС Програм, као што је стационирани рендген Смитх-Хеиман и сетови за преглед ЦТ-30.

(НН)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

зумба

17.01.2016 13:40

Био сам на аеродрому у Тузли просле године кад је стара раваку,цариник, скоро одузела један телефон дјевојци.Само сто не отимају,биједници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

17.01.2016 13:53

Нико не отима за одузете предмете и робу добијете потврду о одузимању гдје се после мозете залити ако сматрате да је било крсења закона.Ако дајете новац одговорни сте као и онај сто трази зато пријавите изнуде и тразење новца на вријеме то вам је градјанска дузност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чудра

17.01.2016 13:58

Нисам ни знао да се сјецкалица за дуван зове "апарат за уситњавање марихуане", а шака дувана "психоделична супстанца"! Још да чачкалицу назову "хладним оружјем" и не гине ми једно 15 година за посједовање свега горе поменутог!

ОДГОВОРИТЕ