Na Aerodromu oduzeli dron, drogu, telefone

Ovlaštena službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Regionalnom centru Sarajevo privremeno su na Međunarodnom aerodromu Sarajevo oduzeli raznu robu u ukupnoj vrijednosti od 35.000 KM.

Bosna i Hercegovina 17.01.2016 | 14:06
Na Aerodromu oduzeli dron, drogu, telefone

Provodeći detaljnu kontrolu roba i putnika, koji su ulazili u carinsko područje BiH na Aerodromu Sarajevo, službenici UIO pronašli su robu koja nije bila prijavljena za uvozno carinjenje.

Radilo se o raznoj tehničkoj robi veće vrijednosti, kao što je bespilotna letilica PHANTOM (popularni dron), razni pametni telefoni, prenosni računari, fotoaparati, ručni satovi, kao i razna oprema za mobilne aparate.

Pored pomenutog, službenici UIO su otkrili i aparate za usitnjavanje marihuane sa tragovima ovog opojnog sredstva, kao i određenu količinu proizvoda za koje se sumnja da sadrži psihodelične supstance, te ih predali na nadležno postupanje službenicima Granične policije BiH.

Oduzimanje prethodno navedene robe je rezultat pojačanih aktivnosti na sprečavanju krijumčarenja roba na početku 2016. godine na graničnom prijelazu Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Prilikom provođenja ovih aktivnosti od posebne pomoći bila je specijalistička oprema, koju je ranije UIO donirala Vlada SAD-a kroz EXBS Program, kao što je stacionirani rendgen Smith-Heiman i setovi za pregled CT-30.

(NN)

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

zumba

17.01.2016 13:40

Bio sam na aerodromu u Tuzli prosle godine kad je stara ravaku,carinik, skoro oduzela jedan telefon djevojci.Samo sto ne otimaju,bijednici.

ODGOVORITE
Name

snouden

17.01.2016 13:53

Niko ne otima za oduzete predmete i robu dobijete potvrdu o oduzimanju gdje se posle mozete zaliti ako smatrate da je bilo krsenja zakona.Ako dajete novac odgovorni ste kao i onaj sto trazi zato prijavite iznude i trazenje novca na vrijeme to vam je gradjanska duznost.

ODGOVORITE
Name

Чудра

17.01.2016 13:58

Нисам ни знао да се сјецкалица за дуван зове "апарат за уситњавање марихуане", а шака дувана "психоделична супстанца"! Још да чачкалицу назову "хладним оружјем" и не гине ми једно 15 година за посједовање свега горе поменутог!

ODGOVORITE