Да ли је ово вијест коју су жељно чекали навијачи Јунајтеда?!

Ферги се враћа на клупу?! Овакав сценарио могућ је само у случају да Рајан Гигс буде постављен за новог менаџера Ђавола, па би легендарни Шкот добио улогу саветника.

Фудбал 23.01.2016 | 14:00
Да ли је ово вијест коју су жељно чекали навијачи Јунајтеда?!

Никаква тајна није да будућност Луја ван Гала на клупи Манчестер јунајтеда виси о танком концу и да би сваки следећи пораз практично могао да значи и крај за холандског стручњака на Театру снова. И док су навијачи кудили Ван Гала, потајно су се надали чуду и вести која би им донела највећу срећу и радост у не баш тако лепим временима - да сер Алекс Фергусон поново засуче рукаве, стави жваку у уста и сат на руку и још једном заведе ред у клубу који полако пада на све ниже гране. А ове недеље сунце је огрејало јаче него икада раније.

Како британски таблоид Сандеј Пипл (Сундаy Пеопле) јавља - управо ову опцију разматрају власници клуба и први оперативац Ед Вудвард! Уз још једну јаку оградњу да је у питању таблоид који често уме да погреши, али с времена на време и да убоде ексклузиву, опција Фергијевог повратка у Јунајтед и није тако нереална.

Јер, како исти лист пише, Фергусон би засео поново у Јунајтедову столицу, али не као шеф, већ као саветник и ментор за будућност. И то само у случају ако би Рајан Гигс био следећи менаџер Црвених ђавола. Надалеко је познато колико узајамно поштовање влада на релацији две легенде клуба, а у неколико наврата шкотски тренерски ас напомињао је да управо Гигса види као свог наследника на клупи, једног дана.

А како ствари стоје у Јунајтеду ових дана, можда је дошао и прави тренутак да Гигс крене у своју прву самосталну тренерску авантуру и то у клубу којем је пружио све и који му је заузврат дао све. Јунајтед се налази у нимало завидној ситуацији, јер под диригентском палицом није урадио ама баш ништа како би се вратио на стазе старе славе после великог промашаја са Дејвидом Мојесом, а силни милиони сјурили су се низ реку брже од кануа у брзим водама. Ван Гал је своју шансу испустио јако брзо, а с обзиром на стил фудбала који холандски стручњак форсира, а који нимало не приличи клубу какав је Јунајтед, заиста је дошло време да палицу узме неко ко тим познаје у срж, у душу.

Јунајтед би зато можда и требало да се угледа на пример Барселоне, који је Пепа Гвардиолу лансирао у звезде, а сада то исто ради и са Луисом Енрикеом. Ако ништа друго, Јунајтед би требало да узме Реалов рецепт и примени га у свом дворишту. Долазак Зинедина Зидана смирио је страсти у Мадриду, а навијачи су коначно добили тренера којег ће бодрити, поштовати и волети без обзира на све.

Зидан у Реалу, Гигс у Јунајтеду, једног дана можда Џерард у Ливерпулу, Тоти у Роми... Био би то призор за уживање!

Коментари / 0

Оставите коментар