Суспензија ФИФА-е стиже и у Премијер лигу!

Челси и Арсенал први на тапету! Према информацијама британског Телеграфа, лондонски клубови су у опасности да прођу исто као Реал, Атлетико и Барселона.

Фудбал 18.01.2016 | 17:40
Суспензија ФИФА-е стиже и у Премијер лигу!

Суспензија Реала и Атлетика од стране ФИФА, због неправилног регистровања младих фудбалера, отворила је многе полемике у фудбалском свету последњих дана, а иста казна могла би ускоро да закуца и на врата Премијер лиге.

Наиме, британски Телеграф у данашњем издању доноси информацију да и поједине врхунске клубове са Острва чека иста судбина и трансфер ембарго у месецима који следе.

Иако се у тексту не наводе имена клубова који су у опасности, Челси ће, барем према наводима овог листа, бити сигурно један од њих, а пашће због фудбалера од којег није имао никакву корист.

“Још 2009. године лондонски клуб је кажњен забраном пословања у два прелазна рока након неспоразума са Ленсом приликом ангажовања Гаела Какуте. Тада је, међутим, Суд за арбитражу у спорту са седиштем у Лозани одбацио ту суспензију. Такође, члан 19. ФИФА трансфер правила каже да постоје три изузетка када играчи млађи од 18 година могу да напусте земљу у којој су рођени и промене клуб”, подсећа Телеграф.

Занимљиво и шпански дневник АС је у новембру већ лансирао изненађујућу информацију која је уплашила навијаче Челсија и Арсенала, тврдећи да ће овим лондонски клубовима бити забрањено довођење појачања, јер су у прошлости узимали доста дечака из иностранства супротно правилима светске куће фудбала.

Иако се име Тобџија нигде не спомиње у данашњем чланку Телеграфа, на чињеницу да се нешто ваља иза брега указује и изјава генералног директора Реала Хозеа Анхела Санчеза дата радију Кадена Сер пре неколико дана.

“Имам контакте са британским клубовима и поуздано знам да су многе истраге покренуте пре извесног времена и против њих. Свестан сам да су ресурси ФИФА за те истраге ограничени и да светска кућа фудбала не може да истражује све одједном, али имам утисак да ће нови случајеви бити покретани како време буде одмицало. Због природе посла у контакту сам с Енглезима и знам засигурно да је ФИФА већ отворила истраге против неких њихових клубова, само што нисам сигуран да су ти случајеви стигли до изрицања казни. Имам утисак да ФИФА жели да ово буде глобална акција широм света и очекујем много нових случајева у годинама које предстоје”, закључио је Санчез.

Коментари / 0

Оставите коментар