Suspenzija FIFA-e stiže i u Premijer ligu!

Čelsi i Arsenal prvi na tapetu! Prema informacijama britanskog Telegrafa, londonski klubovi su u opasnosti da prođu isto kao Real, Atletiko i Barselona.

Fudbal 18.01.2016 | 17:40
Suspenzija FIFA-e stiže i u Premijer ligu!

Suspenzija Reala i Atletika od strane FIFA, zbog nepravilnog registrovanja mladih fudbalera, otvorila je mnoge polemike u fudbalskom svetu poslednjih dana, a ista kazna mogla bi uskoro da zakuca i na vrata Premijer lige.

Naime, britanski Telegraf u današnjem izdanju donosi informaciju da i pojedine vrhunske klubove sa Ostrva čeka ista sudbina i transfer embargo u mesecima koji slede.

Iako se u tekstu ne navode imena klubova koji su u opasnosti, Čelsi će, barem prema navodima ovog lista, biti sigurno jedan od njih, a pašće zbog fudbalera od kojeg nije imao nikakvu korist.

“Još 2009. godine londonski klub je kažnjen zabranom poslovanja u dva prelazna roka nakon nesporazuma sa Lensom prilikom angažovanja Gaela Kakute. Tada je, međutim, Sud za arbitražu u sportu sa sedištem u Lozani odbacio tu suspenziju. Takođe, član 19. FIFA transfer pravila kaže da postoje tri izuzetka kada igrači mlađi od 18 godina mogu da napuste zemlju u kojoj su rođeni i promene klub”, podseća Telegraf.

Zanimljivo i španski dnevnik AS je u novembru već lansirao iznenađujuću informaciju koja je uplašila navijače Čelsija i Arsenala, tvrdeći da će ovim londonski klubovima biti zabranjeno dovođenje pojačanja, jer su u prošlosti uzimali dosta dečaka iz inostranstva suprotno pravilima svetske kuće fudbala.

Iako se ime Tobdžija nigde ne spominje u današnjem članku Telegrafa, na činjenicu da se nešto valja iza brega ukazuje i izjava generalnog direktora Reala Hozea Anhela Sančeza data radiju Kadena Ser pre nekoliko dana.

“Imam kontakte sa britanskim klubovima i pouzdano znam da su mnoge istrage pokrenute pre izvesnog vremena i protiv njih. Svestan sam da su resursi FIFA za te istrage ograničeni i da svetska kuća fudbala ne može da istražuje sve odjednom, ali imam utisak da će novi slučajevi biti pokretani kako vreme bude odmicalo. Zbog prirode posla u kontaktu sam s Englezima i znam zasigurno da je FIFA već otvorila istrage protiv nekih njihovih klubova, samo što nisam siguran da su ti slučajevi stigli do izricanja kazni. Imam utisak da FIFA želi da ovo bude globalna akcija širom sveta i očekujem mnogo novih slučajeva u godinama koje predstoje”, zaključio je Sančez.

Komentari / 0

Ostavite komentar