Масакр - џихадисти ИД погубили чак 300 људи

Сиријска влада је данас саопштила да су милитанти Исламске државе претходног дана у Деир ел-Зору на истоку Сирије убили чак 300 људи, назвавши тај догађај "ужасним масакром".

Свијет 17.01.2016 | 10:20
Масакр - џихадисти ИД погубили чак 300 људи

Већина убијених током јучерашњих цјелодневних погубљења су били старији људи, жене и дјеца, објавила је сиријска државна новинска агенција САНА, а пренијела агенција АП.

То је један од највећих масакара које је извршила ИСИЛ, чији припадници контролишу велика подручја Сирије и Ирака.

Погубљења у Деир ел-Зору су потврдили и активисти, па је тако Сиријска опсерваторија за људска права, са сједиштем у Лондону, синоћ саопштила да је убијено најмање 135 људи.

Око 80 њих су били војници сиријске војске и припадници паравојних снага лојалних влади, док су остало били цивили, саопштила је Опсерваторија, додајући да су многи од њих убијени из ватреног оружја или одсјецањем главе.

Активисти наводе да су џихадисти у Деир ел-Зору убијали читаве породице, због њихове наводне сарадње са сиријском војском.

НН

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

роб

17.01.2016 09:39

Лудјаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

лол

17.01.2016 09:39

Руси,Французи,Британци,Американци и итд ратују против њих 2 или 3 године и још их нису неутралисали !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ах

17.01.2016 09:52

Ако зелис несто да урадис,онда то и урадис.

Name

роб

17.01.2016 11:00

Само руси.

Name

реално?

17.01.2016 09:46

Ови људи, сваким даном ми показују како је свијет цудан. Млад сам, имам 24 године, моји су сви ратовали И сви су ме увијек уцили постењу, храбрсоти српске војске, како смо се патили И борили, падали И уздизали, И онда ови дивљаци убију 300 људи на дан.. а дивљаци.а успјели су Србима, да намјесте 8000 људи И да од нас направе несто сто нисмо. Нисам то дозивио И био сам мали. Не сјецам се тога али свака прица сваки дан, полако временом ми доказује ста је та еЕвропа И ста је интерес. Зивјела Србија И зивјела Република Српска. Зивјели људи, сељаци који су утемељили своје зивоте у насу дрзаву да слободно зивимо. И назалост јос слободно не зивимо али има нас јос... Дацемо све да додјемо до слободе И да моја дјеца и дјеца мојих Срба зиве слободно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аааааа

17.01.2016 09:53

Реално нијеси реалан !

Name

ре аааа

17.01.2016 10:10

Тацно тако. Ово нема никакве везе нити са нацијом нити са вјером... Као прво, реалном зелим реци да се неције постење не везе нти за националност нити за религију, вец за духовност цовјека. И највеци будиста мозе бити злоцинац или не мозе? Ово је питање за реалног... И да нагласим, и мени се гаде ти који у име "вјере" (намјерно сам вјеру ставио у наводнике) или у име неке нације, одности нациоланости или идеолоског убједјења..

Name

несо добој

17.01.2016 10:34

Реалан свака ти цаст.све си у праву.покусавају са лазима да нас изтријебе.кад би досло до рата да нас сто мање стане у одбрану насег рода.зеља им је да нас воде као овце на клање а ми да се не отимамо.као сто је било и у прослим ратовима. И нико од њих не одговара за своја дјела.то би ми требали сами да ресимо. Тако да знају да са Србима нема сале..!све је до нас.они су само толико јаки колико смо ми слаби.

Name

аааааа

17.01.2016 10:41

Нешо Добој,смири се мало а онај ко жели да истреби некога да Богда му се десило све најгоре и свима које желе зло другима!!!

Name

ре реално

17.01.2016 16:15

У параву си,само то многи неце никада разумети.Многима смета то "Срби", да си написао било ста друго уместо тога,било би у реду.

Name

корни22

17.01.2016 10:10

Шта религија ради,шта је радила и шта ће тек да ради!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давидов штит

17.01.2016 10:12

Лондон је покретач свих геополитичких догађаја, ратова, нафтних шокова и криза, па је и рат у Сирији само дио британског геополитичког пројекта, као што су то и недавни грађански рат у Либији и комплетно "арапско прољеће", а све у склопу британског стварања глобалног царства, кроз систем и доктрину "диригираног хаоса". Наравно на том путу постоје и други подржавајући фактори, НАТО, Америка. Све у свему западна Европа је стара дама, курва. Шта мислите, ко доводи и обара владаре , па запад, то је мјесто гдје се добија лиценца за власт и иста укида. Све се пажљиво пројектује. Ето поход на исток опет траје... Да ли Сједињене државе по свом Уставу, имају право да убијају по свијету државнике и политичаре који им се не свиђају? Не , а опет то чине. Убиства по свијету 60-их и 70-их година која су починили била су толико очигледна да је Џими Картер извршним наређењем број 12333 децембра 1981. реаговао. Међутим, Бил Клинтон , са својом камарилом на челу , са Медлин Олбрајт , крши Устав и уводи атентат као политгичко оружје! Шта мсилите да сва дпогађања у бившој СФРЈ, а сада самосталним државицама произашлим из ње нису диригована. Све је под њиховом контролом. И наши садашњи владари, овог или оног ентитета, питање је велико јесу ли бирани од народа.Чији су играчи? Мене много више интертесује стање у Републици Српској, јер ту живим и ваздух дишем. Питам се чији је играч Додик, односно владајућа структура, а исто тако питам се чији су играчи лидери из опозиције? Ту на обе стране требса бити јако опрезан. Слабо шта смо из историје научили. Некад је о нашој судбијни одлучивао исток, а сада запад. Ни једно ни друго по нас се није показало добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Структура друства

17.01.2016 10:33

У Сирији је изазван потрес у социјалној структури креираној задњих 50 Година. Послије тог лома долази до хаоса и рата за најмању ствар. Умјесто једног водје појављују се хиљаде. Ја писем овдје базирано на процитане науцне радове које Американци не цитају јер тразе увијек укратко преприцано. Ово задње је само поцетак пакла. Некакав крај це бити кад УН посаље трупе. Ко презиви прица це.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

17.01.2016 16:33

Не знам шта ради медународна заједница, УН, НАТО, Русија јел се то они не могу изборити са шачицом ових луђака и убица. У то не вјерујем али зашто им је у интересу да толики недужан народ умире па не чине ништа конкретно да се спријечи дивљање ових манијака који су се скупили из цијелог свијета на овом мјесту, а циљ им је само један УБИЈАЊЕ немају они појма о вјери

ОДГОВОРИТЕ