ФРА: Моћни ПСЖ, ''луди'' Газелек, Рен од 0:2 до 4:2...!

Луди Газелек сад не зна да изгуби, Бордо гура Лил у провалију, Рен од 0:2 до 4:2! Троа ни после 21 кола не зна за тријумф у француској елити! Спајић се добро носио с Ибром, али ПСЖ је много суров! Утисак је да Парижани могу да добијају и са мање од пола гаса!

 

Фудбал 17.01.2016 | 10:40
ФРА: Моћни ПСЖ, ''луди'' Газелек, Рен од 0:2 до 4:2...!

Апсолутна доминација! Само тако може се назвати оно што Пари Сен Жермен ради у француској Лиги 1. Свеци су забележили 18. победу у првенству, а десету везану, рачунајући сва такмичења и тако на одличан начин започели нови годину. Тулуз је пружио доста добар отпор шампиону, међутим, није успео да се придружи Ремсу, Анжеу и Бордоу, јединим екипама које су ове сезоне успеле да откину бод Парижанима.

Лоран Блан не може да буде у потпуности задовољан издањем своје екипе која је буквално речено одрађивала посао, али победом свакако мора. Одавно је неко рекао да је одлика великих тимова да побеђују и када им не иде најбоље, а момци са Парка Принчева свакако се могу сврстати у ту категорију.

Гол одлуке у Тулузу дело је најбољег стрелца ПСЖ-а и Лиге 1 Златана Ибрахимовића. Он се у 73. минуту нашао сам на другој стативи, Давид Луиз му је главом пребацио лопту после корнера Моуре и ту спаса није било. То је 16. погодак у сезони за популарног Ибру.

Српски интернационалац Урош Спајић пружио је још једну сасвим солидну партију. Некадашњи дефанзивац Црвене звезде доминирао је у скоку, имао једну шансу чак и гол да постигне после прекида, када је добро гађао главом, но није имао среће. Други српски интернационалац у редовима Тулуза Александар Пешић ушао је у игру тек у 80. минуту па није имао прилике да се истакне.

Треба поменути и да се Пасторе повредио у раној фази утакмице, већ у 19. минуту, тако да је уместо њега ушао Кавани. Још није познато о каквом се степену повреде ради...

У најзанимљивијем мечу вечери у француској Лиги 1 Бордо је савладао Лил резултатом 1:0 и тако прекинуо низ непобедивости тима Фредерика Антонетија који траје још од краја новембра! Као по обичају када игра Лил виђена је изузетно тврда утакмица, са малим бројем голова, с тим што је овога пута из такве поставке корист извукао њихов ривал.

Победоносни гол за Бордо дело је Дијабатеа у 52. минуту утакмице. Казри је лепо центрирао из дубине, а нападач домаћег састава се одлично снашао и са неких десетак метара шутирао главом - за голмана гостију то је било неодбрањиво. Иако је је остало да се одигра практично још читаво друго полувреме резултат се није мењао...

Убедљиво најузбудљивије било је на утакмици Троа - Рен (2:4) и после ње дефинитивно можемо да констатујемо да је фењерашу и једином тиму који и даље нема тријумф место у - другој лиги. Чак два гола разлике имао је домаћин после 15 минута игре, све конце игре у својим рукама, а онда се код њих одједном нешто распало и Рен је за тили час потпуно преокренуо утакмицу. До полувремена је било 2:3, додуше уз два поготка из пенала. Рен је утакмицу решио поготком Гросицког за 4:2 у 81. минуту. Са ова три бода црно-црвени су скочили на пето место и сада их само три бода деле од Нице која је на месту које наредне сезоне води у Лигу шампиона.

Поменућемо и веома важан тријумф Бастије у борби за опстанак - Корзиканци савладали Монпеље са 1:0 - односно продужетак низа непобедивости екипе са најмањим буџетом у лиги Газелек Ајачија (10.000.000) који је испливао са дна и сада много лакше дише. Газелек је одиграо 2:2 са Ремсом, што је њихов десети меч у низу без пораза. Ко се не сећа, да подсетимо да је ова екипа је после првих десет кола била убедљиво последња, без иједне победе...

ЛИГА 1 – 21. КОЛО

Петак:
Ница – Анже 2:1 (0:1)
/Бен Арфа 80пен, 84пен – Капел 24/

Субота:
Тулуз – ПСЖ 0:1 (0:0)
/Ибрахимовић 73/

Бордо – Лил 1:0 (0:0)
/Дијабате 52/

Газелек Ајачио – Ремс 2:2
/Бутеб 2, Ђоковић 72 - Де Превил 22, 31/

Генган – Нант 2:2 (2:0)
/Бенезет 3, Салибур 24 - Кербрат 64аг, Сабали 90+2/

Бастија – Монпеље 1:0 (0:0)
/Ајите 48/

Троа – Рен 2:4 (2:3)
/Каму 7, Жан 15 - Диање 21пен, 39пен, Дембеле 28, Гросицки 81/

Недеља:
14.00 Лоријан – Монако
17.00 Каен – Марсељ
21.00 Сент Етјен - Лион

Коментари / 0

Оставите коментар