FRA: Moćni PSŽ, ''ludi'' Gazelek, Ren od 0:2 do 4:2...!

Ludi Gazelek sad ne zna da izgubi, Bordo gura Lil u provaliju, Ren od 0:2 do 4:2! Troa ni posle 21 kola ne zna za trijumf u francuskoj eliti! Spajić se dobro nosio s Ibrom, ali PSŽ je mnogo surov! Utisak je da Parižani mogu da dobijaju i sa manje od pola gasa!

 

Fudbal 17.01.2016 | 10:40
FRA: Moćni PSŽ, ''ludi'' Gazelek, Ren od 0:2 do 4:2...!

Apsolutna dominacija! Samo tako može se nazvati ono što Pari Sen Žermen radi u francuskoj Ligi 1. Sveci su zabeležili 18. pobedu u prvenstvu, a desetu vezanu, računajući sva takmičenja i tako na odličan način započeli novi godinu. Tuluz je pružio dosta dobar otpor šampionu, međutim, nije uspeo da se pridruži Remsu, Anžeu i Bordou, jedinim ekipama koje su ove sezone uspele da otkinu bod Parižanima.

Loran Blan ne može da bude u potpunosti zadovoljan izdanjem svoje ekipe koja je bukvalno rečeno odrađivala posao, ali pobedom svakako mora. Odavno je neko rekao da je odlika velikih timova da pobeđuju i kada im ne ide najbolje, a momci sa Parka Prinčeva svakako se mogu svrstati u tu kategoriju.

Gol odluke u Tuluzu delo je najboljeg strelca PSŽ-a i Lige 1 Zlatana Ibrahimovića. On se u 73. minutu našao sam na drugoj stativi, David Luiz mu je glavom prebacio loptu posle kornera Moure i tu spasa nije bilo. To je 16. pogodak u sezoni za popularnog Ibru.

Srpski internacionalac Uroš Spajić pružio je još jednu sasvim solidnu partiju. Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde dominirao je u skoku, imao jednu šansu čak i gol da postigne posle prekida, kada je dobro gađao glavom, no nije imao sreće. Drugi srpski internacionalac u redovima Tuluza Aleksandar Pešić ušao je u igru tek u 80. minutu pa nije imao prilike da se istakne.

Treba pomenuti i da se Pastore povredio u ranoj fazi utakmice, već u 19. minutu, tako da je umesto njega ušao Kavani. Još nije poznato o kakvom se stepenu povrede radi...

U najzanimljivijem meču večeri u francuskoj Ligi 1 Bordo je savladao Lil rezultatom 1:0 i tako prekinuo niz nepobedivosti tima Frederika Antonetija koji traje još od kraja novembra! Kao po običaju kada igra Lil viđena je izuzetno tvrda utakmica, sa malim brojem golova, s tim što je ovoga puta iz takve postavke korist izvukao njihov rival.

Pobedonosni gol za Bordo delo je Dijabatea u 52. minutu utakmice. Kazri je lepo centrirao iz dubine, a napadač domaćeg sastava se odlično snašao i sa nekih desetak metara šutirao glavom - za golmana gostiju to je bilo neodbranjivo. Iako je je ostalo da se odigra praktično još čitavo drugo poluvreme rezultat se nije menjao...

Ubedljivo najuzbudljivije bilo je na utakmici Troa - Ren (2:4) i posle nje definitivno možemo da konstatujemo da je fenjerašu i jedinom timu koji i dalje nema trijumf mesto u - drugoj ligi. Čak dva gola razlike imao je domaćin posle 15 minuta igre, sve konce igre u svojim rukama, a onda se kod njih odjednom nešto raspalo i Ren je za tili čas potpuno preokrenuo utakmicu. Do poluvremena je bilo 2:3, doduše uz dva pogotka iz penala. Ren je utakmicu rešio pogotkom Grosickog za 4:2 u 81. minutu. Sa ova tri boda crno-crveni su skočili na peto mesto i sada ih samo tri boda dele od Nice koja je na mestu koje naredne sezone vodi u Ligu šampiona.

Pomenućemo i veoma važan trijumf Bastije u borbi za opstanak - Korzikanci savladali Monpelje sa 1:0 - odnosno produžetak niza nepobedivosti ekipe sa najmanjim budžetom u ligi Gazelek Ajačija (10.000.000) koji je isplivao sa dna i sada mnogo lakše diše. Gazelek je odigrao 2:2 sa Remsom, što je njihov deseti meč u nizu bez poraza. Ko se ne seća, da podsetimo da je ova ekipa je posle prvih deset kola bila ubedljivo poslednja, bez ijedne pobede...

LIGA 1 – 21. KOLO

Petak:
Nica – Anže 2:1 (0:1)
/Ben Arfa 80pen, 84pen – Kapel 24/

Subota:
Tuluz – PSŽ 0:1 (0:0)
/Ibrahimović 73/

Bordo – Lil 1:0 (0:0)
/Dijabate 52/

Gazelek Ajačio – Rems 2:2
/Buteb 2, Đoković 72 - De Previl 22, 31/

Gengan – Nant 2:2 (2:0)
/Benezet 3, Salibur 24 - Kerbrat 64ag, Sabali 90+2/

Bastija – Monpelje 1:0 (0:0)
/Ajite 48/

Troa – Ren 2:4 (2:3)
/Kamu 7, Žan 15 - Dianje 21pen, 39pen, Dembele 28, Grosicki 81/

Nedelja:
14.00 Lorijan – Monako
17.00 Kaen – Marselj
21.00 Sent Etjen - Lion

Komentari / 0

Ostavite komentar