Партизан одбио двије супер понуде из Италије!

Саша Лукић цењен у Серији А, али тренер црно-белих Иван Томић рачуна на младог репрезентативца.

Фудбал 18.01.2016 | 14:00
Партизан одбио двије супер понуде из Италије!

Не може да иде Дарко Брашанац, не може ни - Саша Лукић. Ако је испред стандардног везисте Партизана спуштена рампа за одлазак, онда испред његовог млађег колеге са средине терена стоји прави зид. Толико да се чини како не могу да га омекша ни звекет новца из иностранства.

Само неколико дана пошто су захвалили представницима једног белгијског клуба на понуди од 2.700.000 евра за Брашанца, црно-бели су одбили да продају и младог репрезентативца. И то Италијанима који су у двапут нудили новац с намером да одведу Сашу Лукића (18) из Хумске 1.

На Топчидерско брдо је најпре стигла понуда Вероне вредна 1.500.000 евра, али су челници Парног ваљка рекли „не“, уважавајући став спортског сектора, директора Ивице Илијева и тренера Ивана Томића, који сматрају да је 19-годишњем момку рано да се сели у тако захтевну лигу каква је Серија А.

С друге стране, челници клуба са стадиона Бентегоди били су толико упорни у намери да ангажују Лукића да су се три дана после прве понуде јавили црно-белима и прецизирали да су спремни да другу „појачају“ за 400.000 евра. Дакле, укупно 1.900.000 евра.

Опет су добили исти одговор: Саша Лукић није на продају.

На овакав расплет утицала је чињеница да је Партизан током зимског прелазног рока већ зарадио 1.620.000 евра, на име обештећења за трансфера Петра Грбића (Ахисар) и Ивана Шапоњића (Бенфика), та да би услед планиране зараде од одласка Абубакара Оумаруа (Кина, 1.500.000 евра) дошао у комотну позицију на основу које даље продаје нису хитне. Чак ни потребне.

Штавише, у случају Саше Лукића чак се може рећи да је у питању један од стратешких пројеката клуба, који би наредних година, уколико се буде правилно развијао, требало да буде ослонац Партизана. Посебно што има уговор до јуна 2019. године и што га нови тренер Иван Томић види у или близу првог тима и и планира да му даје још већи простор и минутажу него јесенас, кад је на 18 утакмицама у свим такмичењима постигао два гола.

Коментари / 0

Оставите коментар