Partizan odbio dvije super ponude iz Italije!

Saša Lukić cenjen u Seriji A, ali trener crno-belih Ivan Tomić računa na mladog reprezentativca.

Fudbal 18.01.2016 | 14:00
Partizan odbio dvije super ponude iz Italije!

Ne može da ide Darko Brašanac, ne može ni - Saša Lukić. Ako je ispred standardnog veziste Partizana spuštena rampa za odlazak, onda ispred njegovog mlađeg kolege sa sredine terena stoji pravi zid. Toliko da se čini kako ne mogu da ga omekša ni zveket novca iz inostranstva.

Samo nekoliko dana pošto su zahvalili predstavnicima jednog belgijskog kluba na ponudi od 2.700.000 evra za Brašanca, crno-beli su odbili da prodaju i mladog reprezentativca. I to Italijanima koji su u dvaput nudili novac s namerom da odvedu Sašu Lukića (18) iz Humske 1.

Na Topčidersko brdo je najpre stigla ponuda Verone vredna 1.500.000 evra, ali su čelnici Parnog valjka rekli „ne“, uvažavajući stav sportskog sektora, direktora Ivice Ilijeva i trenera Ivana Tomića, koji smatraju da je 19-godišnjem momku rano da se seli u tako zahtevnu ligu kakva je Serija A.

S druge strane, čelnici kluba sa stadiona Bentegodi bili su toliko uporni u nameri da angažuju Lukića da su se tri dana posle prve ponude javili crno-belima i precizirali da su spremni da drugu „pojačaju“ za 400.000 evra. Dakle, ukupno 1.900.000 evra.

Opet su dobili isti odgovor: Saša Lukić nije na prodaju.

Na ovakav rasplet uticala je činjenica da je Partizan tokom zimskog prelaznog roka već zaradio 1.620.000 evra, na ime obeštećenja za transfera Petra Grbića (Ahisar) i Ivana Šaponjića (Benfika), ta da bi usled planirane zarade od odlaska Abubakara Oumarua (Kina, 1.500.000 evra) došao u komotnu poziciju na osnovu koje dalje prodaje nisu hitne. Čak ni potrebne.

Štaviše, u slučaju Saše Lukića čak se može reći da je u pitanju jedan od strateških projekata kluba, koji bi narednih godina, ukoliko se bude pravilno razvijao, trebalo da bude oslonac Partizana. Posebno što ima ugovor do juna 2019. godine i što ga novi trener Ivan Tomić vidi u ili blizu prvog tima i i planira da mu daje još veći prostor i minutažu nego jesenas, kad je na 18 utakmicama u svim takmičenjima postigao dva gola.

Komentari / 0

Ostavite komentar