Видео: Магија О’Саливена за финале Мастерса!

Рони О’Саливен вратио се снукеру после девет месеци и одмах се пласирао у финале Мастерса, једног од три највећа турнира на свету.

Остали спортови 17.01.2016 | 11:40
Видео: Магија О’Саливена за финале Мастерса!

Генијални О’Саливен је у полуфиналу победио светског шампиона Стјуарта Бингама са 6-3 одигравши још један фантастичан дуел.

О’Саливен није наступао на званичним турнирима од априла када га је управо Бингам победио у четвртфиналу шампионата света са 13-9.

Овога пута Рони је био много бољи. Иако генерално није одиграо на нивоу на којем може да игра, приказао је у појединим фрејмовима бриљантне ударце и још једном потврдио да је можда и већи од спорта којим се бави.

Посебно је импресивна била ’крађа’ шестог фрејма када је Ронију био потребан фаул Бингама да би га престигао. Успео је маестрално да сакрије белу куглу иза розе, изнуди фаул Бингама и поведе са 5-1.

Ту није био крај. Уследило је неколико грешака О’Саливена, Бингам је добио два наредна фрејма и у деветом је био близу да смањи на 5-4, али О’Саливен је у финишу маестралном завршницом решио меч у своју корист.

Његов ривал у финалу биће Бари Хокинс који је у првом полуфиналу изненадио на овом турниру фантастичног Џада Трампа. Трамп је водио са 4-3 у том мечу, али је Хокинс добио последња три фрејма и изборио се за финале и репризу финала Светског првенства из 2013. године.

Коментари / 0

Оставите коментар