Рукометаши БиХ: За државу ми смо "нула"!!!

Иако су огорчени небригом државе, рукометаши Босне и Херцеговине, који су изборили бараж за Свјетско првенство 2017, најавили спектакл навијачима у тузланском "Мејдану" против Литваније (недјеља, 20.15 х).

Остали спортови 17.01.2016 | 14:20
Рукометаши БиХ: За државу ми смо "нула"!!!

Селектор "змајева" Драган Марковић је у суботњем обраћању казао да његови изабраници потпуно растерећени дочекују Литванију у сусрету посљедње кола Групе 1.

"Обећавамо добру игру, како бисмо затворили квалификације као апсолутни побједници, што и приличи једном фавориту групе. Иако нисмо могли рачунати на све наше најбоље играче против Косова и Словачке, дјеца и остали са клупе показали су изузетну храброст и одговорност у тренуцима када би и искуснији играчи посустали. Као отац и брат, младим играчима стално говорим да не смију ходати градом и фолирати се, јер је каријера дуга и требају остати нормални", навео је Марковић.

Имајући у виду да бх. репрезентација има различите профиле љевака на позицији десног бека, Марковић је рекао да очекује велике резултате у наредне двије-три године.

 Осврчући се на однос према бх. рукометашима који су "истински амбасадори ове државе", Смајо Карачић, генерални секретар Рукометног савеза БиХ подсјетио је да су се за бараж изборили без икакве подршке државе. Чак и након што су побиједили Словаке, нико им од представника власти није ни честитао.

"Рукометна репрезентација БиХ направила је велики искорак и ови момци су најбољи амбасадори државе БиХ. Међутим, након што су се изборили за бараж, апсолутно нико од општинских до државних структура није им упутио ни једно једино слово честитке. Ови момци играју и представљају цијелу БиХ. Њих не занимају ентитети, него се боре као лавови за сваку лопту, гол и побједу. Након таквог успјеха, нико се није удостојио ни да им пошаље мејл, који ништа не кошта", огорчен је Карачић.

Карачић је навео да то неће бх. играче спријечити да своју земљу увијек представљају достојанствено, иако публика не зна са каквим се потешкоћама сусрећу.

"Момци су почетком ове седмице путовали у Словачку аутобусом преко десет сати, а када су стигли, дочекала су их угашена свјетла у дворани да не би могли тренирати. Упркос разним притисцима од Словака, они су побиједили и опет сјели у аутобус, у којем су јели хамбургере. За државу ми вриједимо - нула. Свеједно, ови момци и селектор на крају су изашли као побјединици, јер на својој страни имамо наше вјерне навијаче и власника лукавачког хотела 'Сенад од Босне' који нам је уприличио дочек и лијепо нас је угостио", навео је Карачић.

Упитан гдје ће се играти утакмице баража, Карачић је рекао да би волио да то поново буде у Тузли.

Утакмица БиХ - Литванија играће се у недјељу увече у тузланском "Мејдану" са почетком у 20.15 сати. Након пет кола БиХ је лидер Групе 1 са девет бодова, слиједи је Литванија са шест, док је Словачка трећа са пет. На посљедњем мјесту је Косово без бодова.

"Извлачење за бараж је 30. јануара. Нас нико не жели у баражу, а нама је свеједно ко ће доћи. Чекамо у миру име противника", закључио је Марковић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ентитет

17.01.2016 13:59

Стварно је жалосно

ОДГОВОРИТЕ