И то се догодило: Барса брани Реал!

Директор Барселоне Хавијер Бордас стао у заштиту Реал Мадрида и Атлетика због одлуке ФИФА да им забрани трансфере у наредна два прелазна рока.

Фудбал 17.01.2016 | 12:00
И то се догодило: Барса брани Реал!

И то се десило!

Готово увек су Реал Мадрид и Барселона на супарничким странама, али када је у питању заједнички циљ, могу и да заузму исто мишљење.

То се десило поводом забране довођења нових фудбалера коју је ФИФА прописала Реал Мадриду и Атлетико Мадриду због илегалног потписивања уговора са малолетним фудбалерима, а пошто је Барселона исто "искусила на својој кожи", дала је подршку великом ривалу.

Након што је Барселони било забрањено да на зиму и лето 2015. године региструје нова појачања, то ће се десити и са два тима из Мадрида, који неће моћи да купују наредног лета и зиме. Директор Барселоне Хавијер Бордас казао је уочи извлачења парова за утакмице Купа Краља да не треба кривити Реал и Атлетико, те да је ФИФА престрога.

"Казне за Реал Мадрид и Атлетико Мадрид ме подсећају на то како смо се ми у клубу осећали када се иста ствар десило нама. То је неадекватна казна", рекао је Бордас за шпански АС.

"Верујем да нико од сва три укључена клуба није урадио ништа кажњиво, као и то да је казна престрога. Уверен сам да ће се Реал борити да је смањи", поручио је директор.

Барса је прва прошла кроз то...

"Сматрали смо да је казна неадекватна, али сада када смо ми већ "прошли кроз то", та казна се чини нормалном. Сада када постоји историја са забраном трансфера, делује логично да они који прекрше исто правило буду кажњени", казао је Бордас.

А онда долази до поенте коју ће вероватно подржати сви велики клубови.

"Ја једноставно не мислим да је то ичија грешка. Мислим да је закон тај који не ваља. Он је направљен како би штитио децу, али на крају они испаштају".

Сви су очекивали да ће из овог разлога Реал Мадрид почети да ужурбано троши новац, иако је Зинедин Зидан само неколико дана пре тога казао да не жели појачања. Вртоглавог заокрета у политици неће бити јер је Реал уверен да ће победити ФИФА.

Управо желе да искористе Зинедина Зидана и његову децу која су чланови млађих категорија Реал Мадрида како би доказали да није било ничег што би требало бити кажњиво. Уколико Реал Мадрид погреши у процени, то би значило да ће нови фудбалери на "Сантјаго Бернабеу" истрчати тек у јануару 2017. године.

Да ли ће им за то време ривали "преотети" Морату, Погбу, Каванија и остале играче који се спомињу?

Коментари / 0

Оставите коментар