I to se dogodilo: Barsa brani Real!

Direktor Barselone Havijer Bordas stao u zaštitu Real Madrida i Atletika zbog odluke FIFA da im zabrani transfere u naredna dva prelazna roka.

Fudbal 17.01.2016 | 12:00
I to se dogodilo: Barsa brani Real!

I to se desilo!

Gotovo uvek su Real Madrid i Barselona na suparničkim stranama, ali kada je u pitanju zajednički cilj, mogu i da zauzmu isto mišljenje.

To se desilo povodom zabrane dovođenja novih fudbalera koju je FIFA propisala Real Madridu i Atletiko Madridu zbog ilegalnog potpisivanja ugovora sa maloletnim fudbalerima, a pošto je Barselona isto "iskusila na svojoj koži", dala je podršku velikom rivalu.

Nakon što je Barseloni bilo zabranjeno da na zimu i leto 2015. godine registruje nova pojačanja, to će se desiti i sa dva tima iz Madrida, koji neće moći da kupuju narednog leta i zime. Direktor Barselone Havijer Bordas kazao je uoči izvlačenja parova za utakmice Kupa Kralja da ne treba kriviti Real i Atletiko, te da je FIFA prestroga.

"Kazne za Real Madrid i Atletiko Madrid me podsećaju na to kako smo se mi u klubu osećali kada se ista stvar desilo nama. To je neadekvatna kazna", rekao je Bordas za španski AS.

"Verujem da niko od sva tri uključena kluba nije uradio ništa kažnjivo, kao i to da je kazna prestroga. Uveren sam da će se Real boriti da je smanji", poručio je direktor.

Barsa je prva prošla kroz to...

"Smatrali smo da je kazna neadekvatna, ali sada kada smo mi već "prošli kroz to", ta kazna se čini normalnom. Sada kada postoji istorija sa zabranom transfera, deluje logično da oni koji prekrše isto pravilo budu kažnjeni", kazao je Bordas.

A onda dolazi do poente koju će verovatno podržati svi veliki klubovi.

"Ja jednostavno ne mislim da je to ičija greška. Mislim da je zakon taj koji ne valja. On je napravljen kako bi štitio decu, ali na kraju oni ispaštaju".

Svi su očekivali da će iz ovog razloga Real Madrid početi da užurbano troši novac, iako je Zinedin Zidan samo nekoliko dana pre toga kazao da ne želi pojačanja. Vrtoglavog zaokreta u politici neće biti jer je Real uveren da će pobediti FIFA.

Upravo žele da iskoriste Zinedina Zidana i njegovu decu koja su članovi mlađih kategorija Real Madrida kako bi dokazali da nije bilo ničeg što bi trebalo biti kažnjivo. Ukoliko Real Madrid pogreši u proceni, to bi značilo da će novi fudbaleri na "Santjago Bernabeu" istrčati tek u januaru 2017. godine.

Da li će im za to vreme rivali "preoteti" Moratu, Pogbu, Kavanija i ostale igrače koji se spominju?

Komentari / 0

Ostavite komentar