Видео - Виктор као Новак: Подсјетило је на 2010. и Арену...!

Српски тенисер Виктор Троицки освојио је у суботу трећи турнир у каријери, а други на АТП турниру у Сиднеју.

Тенис 17.01.2016 | 13:00
Видео - Виктор као Новак: Подсјетило је на 2010. и Арену...!

Троицки је у финалу савладао Григора Димитрова резултатом 2:6, 6:1, 7:6 (9-7), после трећег драматичног меча у два дана.

Он је спасао једну меч лопту у тај брејку трећег сета, а онда искористио своју другу – и то на какав начин!

На сервису је био Григор, али је наш играч преузео иницијативу у можда и најлепшем поену на турниру. Током размене послао је једну краћу лоптицу и одједном се нашао у дефанзиви. Димитров је одиграо сјајан форхенд и изашао на мрежу, али је поред њега прошао пасинг шот из бекхенда за велико славље Србина.

"То је ударац којим највише желим да освојим последњи поен", рекао је Троицки на конференцији за медије.

Овим потезом, Виктор је подсетио на 2010. годину када је малтене истим ударцем донео Србији ‘Салатару’ у финалу Дејвис купа које је играно у ‘Комбанк арени’. Тада је погодио винер из ритерна против Микаела Љордре и највећа хала на Балкану буквално је експлодирала.

Сличан потез могли смо да видимо у дуелу четвртог кола Аустралијан опена између Новака Ђоковића и Стана Вавринке. Србин је победио резултатом 1:6 7:5 6:4 6:7 (5-7) 12:10 у дуелу који је завршен у 1.41 после поноћи по локалном времену, а до тријумфа је стигао на исти начин – бекхенд винером из пасинга после исцрпљујућег поена.

Коментари / 0

Оставите коментар