Video - Viktor kao Novak: Podsjetilo je na 2010. i Arenu...!

Srpski teniser Viktor Troicki osvojio je u subotu treći turnir u karijeri, a drugi na ATP turniru u Sidneju.

Tenis 17.01.2016 | 13:00
Video - Viktor kao Novak: Podsjetilo je na 2010. i Arenu...!

Troicki je u finalu savladao Grigora Dimitrova rezultatom 2:6, 6:1, 7:6 (9-7), posle trećeg dramatičnog meča u dva dana.

On je spasao jednu meč loptu u taj brejku trećeg seta, a onda iskoristio svoju drugu – i to na kakav način!

Na servisu je bio Grigor, ali je naš igrač preuzeo inicijativu u možda i najlepšem poenu na turniru. Tokom razmene poslao je jednu kraću lopticu i odjednom se našao u defanzivi. Dimitrov je odigrao sjajan forhend i izašao na mrežu, ali je pored njega prošao pasing šot iz bekhenda za veliko slavlje Srbina.

"To je udarac kojim najviše želim da osvojim poslednji poen", rekao je Troicki na konferenciji za medije.

Ovim potezom, Viktor je podsetio na 2010. godinu kada je maltene istim udarcem doneo Srbiji ‘Salataru’ u finalu Dejvis kupa koje je igrano u ‘Kombank areni’. Tada je pogodio viner iz riterna protiv Mikaela Ljordre i najveća hala na Balkanu bukvalno je eksplodirala.

Sličan potez mogli smo da vidimo u duelu četvrtog kola Australijan opena između Novaka Đokovića i Stana Vavrinke. Srbin je pobedio rezultatom 1:6 7:5 6:4 6:7 (5-7) 12:10 u duelu koji je završen u 1.41 posle ponoći po lokalnom vremenu, a do trijumfa je stigao na isti način – bekhend vinerom iz pasinga posle iscrpljujućeg poena.

Komentari / 0

Ostavite komentar