АБА: Важна побједа Партизана у Новом Месту, Цибона јача од МЗТ-а!

Кошаркаши Партизана победили су Крку 75:70 у Новом Месту у 20. колу АБА лиге. 

Кошарка 16.01.2016 | 21:45
АБА: Важна побједа Партизана у Новом Месту, Цибона јача од МЗТ-а!

Црно-бели уписали су осму победу, прву у гостима ове сезоне, веома важну у борби за опастанак и тако се у скору изједначили са словеначким тимом.

Сјајан меч одиграо је Александар Цветковић са 21 поеном (6/6 за два, 1/3 за три, 6/6 слободна бацања), три скока, седам асистенција и украдених лопти, за укупан индекс 42.

Џонс га је пратио са 19 поена и шест скокова, Вилсон је додао 14, а два мање Витковац, уз осам ухваћених лопти. Слабу партију је имао Мурић, меч је завршио без поена из седам покушаја, али је имао шест скокова.

Партизан је одлично изводио слободна бацања (23/27), али је погодио само две тројке из 12 покушаја, кључну је у финишу погодио Витковац. На свом дебију Дарел Вилијамс, за око 14 минута на паркету, уписао је четири поена (1/3 за два, 2/2 слободна бацања), четири скокова и украдену лопту.

Код домаћих Кастрати је имао 15 поена, по 11 су убацили Иванов, Синовец (3/13 за три) и Ројц, док је Лапорник забележио 10.

Партизан је водио током већег дела меча, али је поново имао слаб период игре, овога пута у трећој четвртини када је крка успела да се врати у сусрет и преокрене. Ипак, добром одбраном, лаким поенима Вилсона и важном тројком Витковца, црно-бели су успели да врате предност и сачувају је до краја.

Кошаркаши Цибоне победили су МЗТ на свом терену 68:62 у 20. колу АБА лиге.

Македонски тим је водио током првог полувремена, да би Цибона успела да изједначи у финишу треће четвртине.

Домаћи кошаркаши су се мучили у последњој деоници, али су у послењих неколико минута преломили резултат и уписали девету победу. Екипи МЗТ ово је био 12. пораз.

Најефикаснији у загребачкој екипи био је Флоренс са 19 поена, а Анте Жижић је убацио 11, уз 11 ухваћених лопти.

Код гостију по 14 поена убацили су Дреновац и Стојановски, 12 је имао Бунић, а два мање Луковић.

Коментари / 0

Оставите коментар