ABA: Važna pobjeda Partizana u Novom Mestu, Cibona jača od MZT-a!

Košarkaši Partizana pobedili su Krku 75:70 u Novom Mestu u 20. kolu ABA lige. 

Košarka 16.01.2016 | 21:45
ABA: Važna pobjeda Partizana u Novom Mestu, Cibona jača od MZT-a!

Crno-beli upisali su osmu pobedu, prvu u gostima ove sezone, veoma važnu u borbi za opastanak i tako se u skoru izjednačili sa slovenačkim timom.

Sjajan meč odigrao je Aleksandar Cvetković sa 21 poenom (6/6 za dva, 1/3 za tri, 6/6 slobodna bacanja), tri skoka, sedam asistencija i ukradenih lopti, za ukupan indeks 42.

Džons ga je pratio sa 19 poena i šest skokova, Vilson je dodao 14, a dva manje Vitkovac, uz osam uhvaćenih lopti. Slabu partiju je imao Murić, meč je završio bez poena iz sedam pokušaja, ali je imao šest skokova.

Partizan je odlično izvodio slobodna bacanja (23/27), ali je pogodio samo dve trojke iz 12 pokušaja, ključnu je u finišu pogodio Vitkovac. Na svom debiju Darel Vilijams, za oko 14 minuta na parketu, upisao je četiri poena (1/3 za dva, 2/2 slobodna bacanja), četiri skokova i ukradenu loptu.

Kod domaćih Kastrati je imao 15 poena, po 11 su ubacili Ivanov, Sinovec (3/13 za tri) i Rojc, dok je Lapornik zabeležio 10.

Partizan je vodio tokom većeg dela meča, ali je ponovo imao slab period igre, ovoga puta u trećoj četvrtini kada je krka uspela da se vrati u susret i preokrene. Ipak, dobrom odbranom, lakim poenima Vilsona i važnom trojkom Vitkovca, crno-beli su uspeli da vrate prednost i sačuvaju je do kraja.

Košarkaši Cibone pobedili su MZT na svom terenu 68:62 u 20. kolu ABA lige.

Makedonski tim je vodio tokom prvog poluvremena, da bi Cibona uspela da izjednači u finišu treće četvrtine.

Domaći košarkaši su se mučili u poslednjoj deonici, ali su u poslenjih nekoliko minuta prelomili rezultat i upisali devetu pobedu. Ekipi MZT ovo je bio 12. poraz.

Najefikasniji u zagrebačkoj ekipi bio je Florens sa 19 poena, a Ante Žižić je ubacio 11, uz 11 uhvaćenih lopti.

Kod gostiju po 14 poena ubacili su Drenovac i Stojanovski, 12 je imao Bunić, a dva manje Luković.

Komentari / 0

Ostavite komentar