ФРА: Ница преокретом у десет минута до другог мјеста!

Мајстор је мајстор где год да игра: Бен Арфа води Ницу ка европској елити! Екипа Нице победлила је Анжер код куће на отварању 21. кола Лиге 1 – 2:1 (0:1). Иначе, ово је фудбалерима Нице била прва победа у новој години, а претходно су у купу поражени од Рена и одиграли нерешено са Лилом у првенству.

Фудбал 15.01.2016 | 23:45
ФРА: Ница преокретом у десет минута до другог мјеста!

Фудбалери Нице плесали су на жици, губили на свом терену од Анжеа, али су на крају уз доста среће направили преокрет и славили са 2:1 у првој утакмици 21. кола француске Лиге 1.

Овим тријумфом екипа са Азурне обале дошла је до трећег места на табели и још једном показала да размишљања о Лиги шампиона за следећу сезону нису пуке маштарије навијача.

Јунак тријумфа домаћих Орлова био је Хатем бен Арфа, један од највећих талената француског фудбала у последњој деценији.

Иако никада није успео у потпуности да оправда очекивања на највећој сцени, чини се да му играње у Ници прија. Вечерас је постигао оба гола за домаћина.

Додуше, оба пута је то урадио са беле тачке. Први пут у 79. минуту после дуела Серија и Траореа, а онда и пет минута касније, када је Венсан Мансо руком зауставио центаршут Никласа Хулта.

Иначе, ово је фудбалерима Нице била прва победа у новој години, а претходно су у купу поражени од Рена и одиграли нерешено са Лилом у првенству.

Такође, Бен Арфа је други играч који је ове сезоне на једном мечу дао два гола из пенала. Претходно то је урадио, погађате, Златан Ибрахимовић у дуелу са Олимпиком из Марсеља у октобру прошле године.

Лига 1 – 21. коло:

Ница – Анжер 2:1 (0:1)

субота:
Тулуз – Пари Сен Жермен
Бордо – Лил
Ажаксјо – Ремс
Генган – Нант
Бастија – Монпеље
Троја – Рен

недеља:
Лоријан – Монако
Каен – Марсеј
Сент Етјен – Лион

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Исправка

15.01.2016 23:11

Ваљда трецег мјеста.

ОДГОВОРИТЕ