FRA: Nica preokretom u deset minuta do drugog mjesta!

Majstor je majstor gde god da igra: Ben Arfa vodi Nicu ka evropskoj eliti! Ekipa Nice pobedlila je Anžer kod kuće na otvaranju 21. kola Lige 1 – 2:1 (0:1). Inače, ovo je fudbalerima Nice bila prva pobeda u novoj godini, a prethodno su u kupu poraženi od Rena i odigrali nerešeno sa Lilom u prvenstvu.

Fudbal 15.01.2016 | 23:45
FRA: Nica preokretom u deset minuta do drugog mjesta!

Fudbaleri Nice plesali su na žici, gubili na svom terenu od Anžea, ali su na kraju uz dosta sreće napravili preokret i slavili sa 2:1 u prvoj utakmici 21. kola francuske Lige 1.

Ovim trijumfom ekipa sa Azurne obale došla je do trećeg mesta na tabeli i još jednom pokazala da razmišljanja o Ligi šampiona za sledeću sezonu nisu puke maštarije navijača.

Junak trijumfa domaćih Orlova bio je Hatem ben Arfa, jedan od najvećih talenata francuskog fudbala u poslednjoj deceniji.

Iako nikada nije uspeo u potpunosti da opravda očekivanja na najvećoj sceni, čini se da mu igranje u Nici prija. Večeras je postigao oba gola za domaćina.

Doduše, oba puta je to uradio sa bele tačke. Prvi put u 79. minutu posle duela Serija i Traorea, a onda i pet minuta kasnije, kada je Vensan Manso rukom zaustavio centaršut Niklasa Hulta.

Inače, ovo je fudbalerima Nice bila prva pobeda u novoj godini, a prethodno su u kupu poraženi od Rena i odigrali nerešeno sa Lilom u prvenstvu.

Takođe, Ben Arfa je drugi igrač koji je ove sezone na jednom meču dao dva gola iz penala. Prethodno to je uradio, pogađate, Zlatan Ibrahimović u duelu sa Olimpikom iz Marselja u oktobru prošle godine.

Liga 1 – 21. kolo:

Nica – Anžer 2:1 (0:1)

subota:
Tuluz – Pari Sen Žermen
Bordo – Lil
Ažaksjo – Rems
Gengan – Nant
Bastija – Monpelje
Troja – Ren

nedelja:
Lorijan – Monako
Kaen – Marsej
Sent Etjen – Lion

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ispravka

15.01.2016 23:11

Valjda treceg mjesta.

ODGOVORITE