Да ли то Виландер '’малерише'’?! „Ако Новак освоји АО...“

Матс Виландер, легендарни шведски тенисер, а сада коментатор, сматра да ће Новак Ђоковић освојити сва четири Грен слема у 2016. ако буде славио у Мелбурну.

Тенис 18.01.2016 | 18:00
Да ли то Виландер '’малерише'’?! „Ако Новак освоји АО...“

Ђоковић је прошле године био на меч од великог подвига, освојио је три Грен слема, а у финалу Ролан Гароса је изгубио од Стана Вавринке.

Федерер је током своје каријере у два наврата играо финале сва четири Грен слема, али Виландер, за кога у Србији влада мишљење да не воли Новака, сматра да је Новаков успех већи јер има теже ривале.

„Многи су предвидели да ће Новак освојити сва четири Грен слема, а ја сам један од њих. Рећи ћу поново. Ако буде освојио Аустралијан опен, освојиће сва четири Грен слема. Прошле године му је то промакло, мислим да ће због тога бити још мотивисанији“, сматра Швеђанин.

Само је Род Лејвер 1969. успео да освоји сва четири Грен слема у једној години, па је јасно колико је то велики подухват.

„Оно што морате да поштујете када је у питању Ђоковић је да он то ради у можда и најбољој ери тениса у историји. Данас је много теже. Када је Роџер то радио, Ђоковић и Мари нису још достигли свој врхунац. Током 2015. није било шансе да Ђоковић нема свој дан. Једноставно, не видим играча који би могао да га угрози. На сваком турниру, пролазио је кроз најбоље играче, стизао до финала и, углавном, побеђивао.“

Новак је у серији од 16 узастопних финала, а у том периоду освојио је чак 12 трофеја. Што се тиче Грен слемова, српски тенисер је играо 14 финала на последњих 18 турнира. Ђоковић тренутно има 10 највећих трофеја у својој колекцији, а испред њега су у Опен ери само Бјорн Борг (11), Рафаел Надал (14), Пит Сампрас (14) и Роџер Федерер (17).

„Када је Пит Сампрас стигао до 14 Грен слемова, ретко ко је могао да помисли да ће деценију касније неки играч имати 17 титула. Ја нисам помишљао на то. Ко је могао да замисли да ће доћи ера са Рафом, Ђоковићем и Маријем. Тешко је спекулисати колико ће Новак освојити титула“, сматра Пол Анакон, некадашњи тренер Сампраса и Федерера.

Коментари / 0

Оставите коментар