Федерер: Овдје сам да испијем побједнички шампањац!

Швајцарски тенисер Роџер Федерер рекао је да је веома самоуверен пред почетак Аустралијан Опена у понедељак.

Тенис 19.01.2016 | 23:45
Федерер: Овдје сам да испијем побједнички шампањац!

Федерер је у разговору са аустралијским новинарима рекао да у Мелбурну може да освоји свој 18. Грен слем трофеј, иако наглашава да још није 100 одсто спреман.

„Осећам се добро, тренирао сам два дана заредом, у четвртак ћу се одморити јер и даље осећам последице прехладе. Здравље је најважније, али нисам 100 одсто спреман, али сам боље“, рекао је Федерер.

Федерер је протеклог викенда поражен од Канађанина Милоша Раонића у финалу турнира у Бризбејну, али да му то није пореметило планове на првом Грен слему сезоне. На питање да ли је у Мелбурн дошао да би по пети пут, први пут од 2010. године, попио победнички шампањац, одговорио је:

„Наравно, то ми је план. Иако сада не знам да ли ћу победити Новака Ђоковића или да ли ћу се уопште састати са њим, дошао сам по титулу. Тренирао сам да бих је освојио, имао сам позитивну припрему сезоне, био сам добар и у Бризбејну, иако сам имао проблеме са здрављем. У сваком случају, овде сам да бих отворио победнички шампањац за две недеље“, истакао је Федерер.

Коментари / 0

Оставите коментар