Federer: Ovdje sam da ispijem pobjednički šampanjac!

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da je veoma samouveren pred početak Australijan Opena u ponedeljak.

Tenis 19.01.2016 | 23:45
Federer: Ovdje sam da ispijem pobjednički šampanjac!

Federer je u razgovoru sa australijskim novinarima rekao da u Melburnu može da osvoji svoj 18. Gren slem trofej, iako naglašava da još nije 100 odsto spreman.

„Osećam se dobro, trenirao sam dva dana zaredom, u četvrtak ću se odmoriti jer i dalje osećam posledice prehlade. Zdravlje je najvažnije, ali nisam 100 odsto spreman, ali sam bolje“, rekao je Federer.

Federer je proteklog vikenda poražen od Kanađanina Miloša Raonića u finalu turnira u Brizbejnu, ali da mu to nije poremetilo planove na prvom Gren slemu sezone. Na pitanje da li je u Melburn došao da bi po peti put, prvi put od 2010. godine, popio pobednički šampanjac, odgovorio je:

„Naravno, to mi je plan. Iako sada ne znam da li ću pobediti Novaka Đokovića ili da li ću se uopšte sastati sa njim, došao sam po titulu. Trenirao sam da bih je osvojio, imao sam pozitivnu pripremu sezone, bio sam dobar i u Brizbejnu, iako sam imao probleme sa zdravljem. U svakom slučaju, ovde sam da bih otvorio pobednički šampanjac za dve nedelje“, istakao je Federer.

Komentari / 0

Ostavite komentar