Лебронова "ода" Данкану, Ленард нека чека...

"Од једног Краља, другом..."

Кошарка 18.01.2016 | 17:20
Лебронова "ода" Данкану, Ленард нека чека...

Тим Данкан у априлу ће прославити 40. рођендан и није искључено да игра своју последњу НБА сезону, као и Ману Ђинобили, који ће у јулу напунити 39 година.

Сан Антонио Спурси у четвртак су победили Кливленд Кавалирсе резултатом 99:95. Реванш у Охају на програму је 30. јануара, а два тима ће након тога моћи да се састану само у финалу плеј-офа.

Леброн Џејмс (31) зато је искористио меч у Сан Антонију да упути "отворено писмо" пуно поштовања Тиму Данкану, лидеру тима који је у финалу 2007. године очитао лекцију његовим Кавалирсима и индиректно га навео да три године касније пређе у Мајами, не би ли уз помоћ Двејна Вејда и Криса Боша дошао до шампионског прстена.

Џејмс је у поруци на свом Инстаграм профилу назвао Данкана "најбољим крилним центром свих времена".

"Не знам колико нам је још дуела остало, али никада их нисам и никада нећу узети здраво за готово! Твоје игре током година су биле константно на највишем нивоу и увек ми је огромно задовољство да се нађемо на истом паркету. У кошарци се често заборавља колико је важно бити прави професионалац, а ја сам увек знао на кога треба да се угледам ако икада скренем са тог пута. На тебе. Од једног 'Краља' другом, најбољој 'четворци' свих времена, сва љубав и поштовање за Тими-Дија!"

Џејмс је у најави утакмице говорио и о осталим члановима "Велике тројке" Сан Антонија, као и о тренеру Грегу Поповићу.

"Њихова поглавља у историји кошарке су већ исписана, сада је само на њима да кажу када у оловкама нестане мастила. Увек уживате у мечевима против легенди, без обзира у ком су тиму. Када играте против четири легенде одједном - Тима, Мануа, Тонија (Паркера) и Попа - никада не можете да узмете те тренутке здраво за готово. Јер, кад се једног дана све заврши, желећете да их вратите".

Док је према старијима од себе пун поштовања, Леброн Џејмс на речима није био тако дарежљив према Кавају Ленарду (24), који му је последњих година директни ривал у окршајима са Сан Антониом.

"Када ме Спурси зауставе, то је заслуга њихове тимске одбране. Никада ме не чува само он. Иза њега је сјајна екипа, која му пружа подршку, говори му шта се дешава иза његових леђа. Чак и ако га заобиђем, знам да ће ме Тими-Ди чекати на обручу".

Чарлс Баркли изјавио је поводом последње утакмице Сан Антонио - Кливленд да је Стеф Кари најбољи нападач светске кошарке, да је Леброн Џејмс био најбољи играч света последњих 10 година, али да је у овом тренутку Кавај Ленард најбољи и најкомплетнији.

Када је Сан Антонио 2014. у финалу плеј-офа победио Мајами и реванширао се за пораз из 2013, Ленард је проглашен МВП-јем, док је у сезони 2014/15 био званично најбољи дефанзивац лиге.

Коментари / 0

Оставите коментар