Lebronova "oda" Dankanu, Lenard neka čeka...

"Od jednog Kralja, drugom..."

Košarka 18.01.2016 | 17:20
Lebronova "oda" Dankanu, Lenard neka čeka...

Tim Dankan u aprilu će proslaviti 40. rođendan i nije isključeno da igra svoju poslednju NBA sezonu, kao i Manu Đinobili, koji će u julu napuniti 39 godina.

San Antonio Spursi u četvrtak su pobedili Klivlend Kavalirse rezultatom 99:95. Revanš u Ohaju na programu je 30. januara, a dva tima će nakon toga moći da se sastanu samo u finalu plej-ofa.

Lebron Džejms (31) zato je iskoristio meč u San Antoniju da uputi "otvoreno pismo" puno poštovanja Timu Dankanu, lideru tima koji je u finalu 2007. godine očitao lekciju njegovim Kavalirsima i indirektno ga naveo da tri godine kasnije pređe u Majami, ne bi li uz pomoć Dvejna Vejda i Krisa Boša došao do šampionskog prstena.

Džejms je u poruci na svom Instagram profilu nazvao Dankana "najboljim krilnim centrom svih vremena".

"Ne znam koliko nam je još duela ostalo, ali nikada ih nisam i nikada neću uzeti zdravo za gotovo! Tvoje igre tokom godina su bile konstantno na najvišem nivou i uvek mi je ogromno zadovoljstvo da se nađemo na istom parketu. U košarci se često zaboravlja koliko je važno biti pravi profesionalac, a ja sam uvek znao na koga treba da se ugledam ako ikada skrenem sa tog puta. Na tebe. Od jednog 'Kralja' drugom, najboljoj 'četvorci' svih vremena, sva ljubav i poštovanje za Timi-Dija!"

Džejms je u najavi utakmice govorio i o ostalim članovima "Velike trojke" San Antonija, kao i o treneru Gregu Popoviću.

"Njihova poglavlja u istoriji košarke su već ispisana, sada je samo na njima da kažu kada u olovkama nestane mastila. Uvek uživate u mečevima protiv legendi, bez obzira u kom su timu. Kada igrate protiv četiri legende odjednom - Tima, Manua, Tonija (Parkera) i Popa - nikada ne možete da uzmete te trenutke zdravo za gotovo. Jer, kad se jednog dana sve završi, želećete da ih vratite".

Dok je prema starijima od sebe pun poštovanja, Lebron Džejms na rečima nije bio tako darežljiv prema Kavaju Lenardu (24), koji mu je poslednjih godina direktni rival u okršajima sa San Antoniom.

"Kada me Spursi zaustave, to je zasluga njihove timske odbrane. Nikada me ne čuva samo on. Iza njega je sjajna ekipa, koja mu pruža podršku, govori mu šta se dešava iza njegovih leđa. Čak i ako ga zaobiđem, znam da će me Timi-Di čekati na obruču".

Čarls Barkli izjavio je povodom poslednje utakmice San Antonio - Klivlend da je Stef Kari najbolji napadač svetske košarke, da je Lebron Džejms bio najbolji igrač sveta poslednjih 10 godina, ali da je u ovom trenutku Kavaj Lenard najbolji i najkompletniji.

Kada je San Antonio 2014. u finalu plej-ofa pobedio Majami i revanširao se za poraz iz 2013, Lenard je proglašen MVP-jem, dok je u sezoni 2014/15 bio zvanično najbolji defanzivac lige.

Komentari / 0

Ostavite komentar