Скупштина: Борац (БЛ) и даље без игдје икога!!!

Дуго очекивана Скупштина ФК Борац није донијела ништа.

Фудбал 15.01.2016 | 20:45
Скупштина: Борац (БЛ) и даље без игдје икога!!!

У Фудбалском клубу Борац наставља се агонија.

Дуго очекивана, ванредна Изборна сједница није донијела апсолутно ништа, с обзиром да нико није поднио званично кандидатуру за мјесто предсједника клуба.

Иако је на Скупштини био потребан кворум (присутно 20 од 27 делегата), предсједник у оставци Драшко Илић морао је да прекине сједницу, с обзиром да није било услова за њен наставак.

Након што је према Дневном реду једногласно изабрана верификациона и кандидациона комисија, те записничар и два овјеривача истог, скупштина је прекинута код тачке 2, Избор предсједника Скупштине клуба, те Управног одбора.

Остаје нејасно да ли многи кандидати, који су се провлачили по медијима претходних дана, уопште нису знали да кандидатуру морају поднијети у писменој форми или кандидата уопште није било.

Према статуту клуба, присутни делегати могли су да предложе свог кандидата, али то се није десило.

"Немамо услове за наставак сједнице", саопштио је Илић присутним делегатима, након чега је Скупштина прекинута након тридесетак минута.

Досадашњи први човјек "Великана из Платонове улице" нагласио је да ће нова Скупштина бити сазвана у року од 72 часа, а уколико се ни тада не изаберу органи који ће водити клуб, Борцу пријети оно најгоре - гашење!

Илић је апеловао на све оне који могу помоћи да се јаве у сљедећа три дана и у писменој форми доставе кандидатуру, иначе ће клуб престати да постоји.

"На позив девет чланова Скупштине Борца, за вечерас је сазвана Ванредна сједница с циљем да се појави кандидати који би преузео улогу предсједника Скупштине, Управе и клуба. Нажалост, иако смо имали довољан број делегата да одлучујемо о томе, у складу са Статутом, у писаној форми није стигла нити једна кандидатура, нити било чији програм у којем би Скупштина могла вечерас разговарати. Ја сам имао увјеравања да постоји неколико кандидата и у својству члана ове Скупштине био сам дужан да као бивши предсједник одржим исту. Констатовао сам да таквих кандидатура у писаној форми није било. Вјероватно неки од кандидата нису ни знали да су обавезни да то ураде. Ми ћемо овај процес оставити отвореним, али оно што је најважније, уколико у наредних пар дана не дође до Ванредне сједнице Скупштине, на којој ће се изабрати органи клуба, биће то кобно за Борац", нагласио је Илић.

Прозивка фудбалера Борца заказана је за недјељу у 10 часова, али након вечерашње неуспјешне Изборне скупштине клуба, питање је шта ће се десити за викенд.

"Многи клубови у Премијер лиги БиХ су почели с радом, а у Борцу нема ни оних који би могли у недјељу да дочекају наше играче, јер је стручном штабу истекао мандат крајем 2015. године. Овај клуб нема директора, који може да одлучује. Скупштина не може да га именује, него то мора урадити предсједник. Значи, имамо ланац који једноставно не функционише", рекао је досадашњи предсједник Борца, који се са ове функције повукао прије више од 50 дана, али још није познат његов насљедник, а како ствари сада стоје, питање је да ли ће уопште бити изабран.

Борац би 4. јула требало да прослави девет деценија постојања, али је велико питање да ли ће клуб са Градског стадона дочекати да прослави рођендан.

"И град Бањалука, и сви они који су у и око Борца, и укупна јавност мора помоћи да се ово стање превазиђе. Не знам чему толики страх. Дуговања су постојала и прије, а моја оставка услиједила је управо из те жеље да једним системским радом коначно ријешимо тај проблем. Нажалост, то се није десило. Неко мора руководити овим клубом и Бањалука не смије дозволити да након 90 година постојања дође под знак питања функционисање овог клуба. А оно ће доћи ако у сљедећа три дана не пронађемо рјешење", јасан је Илић.

На питање да ли ће прозивка у недјељу уопште бити одржана, Илић је поручио да ће у људи који су тренутно у Борцу учинити све да дочекају фудбалере на Градском стадиону.

"Вјерујем у људе из Борца да неће дозволити да играчи који дођу у недјељу не буду дочекани. Ако ништа друго, дочекаћемо их ми, па ако треба, свако од нас ће неког одвести својој кући. Једино рјешење је да прозивку изврши чланови старог стручног штаба. Уколико ни они не дођу, то би значило тотални крај", поручио је Илић, уз закључак:

"Вечерашња сједница потврдила је неодлучност Бањалуке да одлучи да ли жели да овај клуб постоји или не."

КАНДИДАТИ
Претходних дана појавила су се имена попут Дарка Милуновића, савјетника премијерке Републике Српске Жељке Цвијановић, Милосаве Јаковљевић, бившег посланика у Народној скупштини РС, потпредсједника Фудбалског савеза БиХ и члана Управе Борца Дарка Љубојевића, Дејана Травара, предсједника Градског фудбалског савеза Бањалула, да би могли бити кандидати. Наводно су и ветерани ФК Борац имали свог човјека, али када је дошао тренутак за избор предсједника, било је јасно да нико од њих није званично поднио кандидатуру.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Борац

15.01.2016 21:08

Ово су само мало пролазне трзавице и већ кроз 2-3 дана права екипа ће сјести у фотеље и обезбиједити функционисање моћног Борца који сви очекујемо

ОДГОВОРИТЕ