Skupština: Borac (BL) i dalje bez igdje ikoga!!!

Dugo očekivana Skupština FK Borac nije donijela ništa.

Fudbal 15.01.2016 | 20:45
Skupština: Borac (BL) i dalje bez igdje ikoga!!!

U Fudbalskom klubu Borac nastavlja se agonija.

Dugo očekivana, vanredna Izborna sjednica nije donijela apsolutno ništa, s obzirom da niko nije podnio zvanično kandidaturu za mjesto predsjednika kluba.

Iako je na Skupštini bio potreban kvorum (prisutno 20 od 27 delegata), predsjednik u ostavci Draško Ilić morao je da prekine sjednicu, s obzirom da nije bilo uslova za njen nastavak.

Nakon što je prema Dnevnom redu jednoglasno izabrana verifikaciona i kandidaciona komisija, te zapisničar i dva ovjerivača istog, skupština je prekinuta kod tačke 2, Izbor predsjednika Skupštine kluba, te Upravnog odbora.

Ostaje nejasno da li mnogi kandidati, koji su se provlačili po medijima prethodnih dana, uopšte nisu znali da kandidaturu moraju podnijeti u pismenoj formi ili kandidata uopšte nije bilo.

Prema statutu kluba, prisutni delegati mogli su da predlože svog kandidata, ali to se nije desilo.

"Nemamo uslove za nastavak sjednice", saopštio je Ilić prisutnim delegatima, nakon čega je Skupština prekinuta nakon tridesetak minuta.

Dosadašnji prvi čovjek "Velikana iz Platonove ulice" naglasio je da će nova Skupština biti sazvana u roku od 72 časa, a ukoliko se ni tada ne izaberu organi koji će voditi klub, Borcu prijeti ono najgore - gašenje!

Ilić je apelovao na sve one koji mogu pomoći da se jave u sljedeća tri dana i u pismenoj formi dostave kandidaturu, inače će klub prestati da postoji.

"Na poziv devet članova Skupštine Borca, za večeras je sazvana Vanredna sjednica s ciljem da se pojavi kandidati koji bi preuzeo ulogu predsjednika Skupštine, Uprave i kluba. Nažalost, iako smo imali dovoljan broj delegata da odlučujemo o tome, u skladu sa Statutom, u pisanoj formi nije stigla niti jedna kandidatura, niti bilo čiji program u kojem bi Skupština mogla večeras razgovarati. Ja sam imao uvjeravanja da postoji nekoliko kandidata i u svojstvu člana ove Skupštine bio sam dužan da kao bivši predsjednik održim istu. Konstatovao sam da takvih kandidatura u pisanoj formi nije bilo. Vjerovatno neki od kandidata nisu ni znali da su obavezni da to urade. Mi ćemo ovaj proces ostaviti otvorenim, ali ono što je najvažnije, ukoliko u narednih par dana ne dođe do Vanredne sjednice Skupštine, na kojoj će se izabrati organi kluba, biće to kobno za Borac", naglasio je Ilić.

Prozivka fudbalera Borca zakazana je za nedjelju u 10 časova, ali nakon večerašnje neuspješne Izborne skupštine kluba, pitanje je šta će se desiti za vikend.

"Mnogi klubovi u Premijer ligi BiH su počeli s radom, a u Borcu nema ni onih koji bi mogli u nedjelju da dočekaju naše igrače, jer je stručnom štabu istekao mandat krajem 2015. godine. Ovaj klub nema direktora, koji može da odlučuje. Skupština ne može da ga imenuje, nego to mora uraditi predsjednik. Znači, imamo lanac koji jednostavno ne funkcioniše", rekao je dosadašnji predsjednik Borca, koji se sa ove funkcije povukao prije više od 50 dana, ali još nije poznat njegov nasljednik, a kako stvari sada stoje, pitanje je da li će uopšte biti izabran.

Borac bi 4. jula trebalo da proslavi devet decenija postojanja, ali je veliko pitanje da li će klub sa Gradskog stadona dočekati da proslavi rođendan.

"I grad Banjaluka, i svi oni koji su u i oko Borca, i ukupna javnost mora pomoći da se ovo stanje prevaziđe. Ne znam čemu toliki strah. Dugovanja su postojala i prije, a moja ostavka uslijedila je upravo iz te želje da jednim sistemskim radom konačno riješimo taj problem. Nažalost, to se nije desilo. Neko mora rukovoditi ovim klubom i Banjaluka ne smije dozvoliti da nakon 90 godina postojanja dođe pod znak pitanja funkcionisanje ovog kluba. A ono će doći ako u sljedeća tri dana ne pronađemo rješenje", jasan je Ilić.

Na pitanje da li će prozivka u nedjelju uopšte biti održana, Ilić je poručio da će u ljudi koji su trenutno u Borcu učiniti sve da dočekaju fudbalere na Gradskom stadionu.

"Vjerujem u ljude iz Borca da neće dozvoliti da igrači koji dođu u nedjelju ne budu dočekani. Ako ništa drugo, dočekaćemo ih mi, pa ako treba, svako od nas će nekog odvesti svojoj kući. Jedino rješenje je da prozivku izvrši članovi starog stručnog štaba. Ukoliko ni oni ne dođu, to bi značilo totalni kraj", poručio je Ilić, uz zaključak:

"Večerašnja sjednica potvrdila je neodlučnost Banjaluke da odluči da li želi da ovaj klub postoji ili ne."

KANDIDATI
Prethodnih dana pojavila su se imena poput Darka Milunovića, savjetnika premijerke Republike Srpske Željke Cvijanović, Milosave Jakovljević, bivšeg poslanika u Narodnoj skupštini RS, potpredsjednika Fudbalskog saveza BiH i člana Uprave Borca Darka Ljubojevića, Dejana Travara, predsjednika Gradskog fudbalskog saveza Banjalula, da bi mogli biti kandidati. Navodno su i veterani FK Borac imali svog čovjeka, ali kada je došao trenutak za izbor predsjednika, bilo je jasno da niko od njih nije zvanično podnio kandidaturu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Borac

15.01.2016 21:08

Ovo su samo malo prolazne trzavice i već kroz 2-3 dana prava ekipa će sjesti u fotelje i obezbijediti funkcionisanje moćnog Borca koji svi očekujemo

ODGOVORITE