Видео: Пораз од Новака који је покренуо Вавринку!

Стан Вавринка, двоструки Грен слем шампион, каже да му је пораз од Новака Ђоковића у Мелбурну 2013. године дао веру да може да побеђује најбоље.

Тенис 18.01.2016 | 15:00
Видео: Пораз од Новака који је покренуо Вавринку!

Тада је у мечу осмине финала српски тенисер славио са 1:6, 7:5, 6:4, 6:7 (5-7), 12:10 у мечу који је трајао пет сати и који је врло лако могао да оде на другу страну.

“Чак и упркос томе што сам изгубио тај меч и упркос томе што је било тешко, у том дуелу нисам имао осећај као раније када сам у важним мечевима губио од најбољих. Тада сам размишљао како сам дао све од себе и био близу победе – јесам изгубио, али не зато што сам ментално пао“, присећа се Вавринка и додаје:

“У том тренутку размишљао сам у стилу: ’У реду, он је број један, далеко испред свих, али ту сам близу – ако наставим вредно да радим, добићу шансу“.

И добио ју је – следеће сезоне се реванширао Ђоковићу у још једном класику и потом је у финалу савладао Надала за своју прву Грен слем титулу, а прошле године је у финалу Ролан Гароса добио Новака и спречио га да комплетира Грен слем.

Говорећи о амбицијама за 2016. годину, Вавринка није желео да најављује велике ствари.

“Циљ ми је да будем најбољи што могу да будем како не бих жалио ни за чиме када се повучем. Желим добро да тренирам и да направим добар распоред како бих био спреман за сваки турнир. Нисам довољно добар да кажем да су ми Слемови приоритет“.

Коментари / 0

Оставите коментар