Video: Poraz od Novaka koji je pokrenuo Vavrinku!

Stan Vavrinka, dvostruki Gren slem šampion, kaže da mu je poraz od Novaka Đokovića u Melburnu 2013. godine dao veru da može da pobeđuje najbolje.

Tenis 18.01.2016 | 15:00
Video: Poraz od Novaka koji je pokrenuo Vavrinku!

Tada je u meču osmine finala srpski teniser slavio sa 1:6, 7:5, 6:4, 6:7 (5-7), 12:10 u meču koji je trajao pet sati i koji je vrlo lako mogao da ode na drugu stranu.

“Čak i uprkos tome što sam izgubio taj meč i uprkos tome što je bilo teško, u tom duelu nisam imao osećaj kao ranije kada sam u važnim mečevima gubio od najboljih. Tada sam razmišljao kako sam dao sve od sebe i bio blizu pobede – jesam izgubio, ali ne zato što sam mentalno pao“, priseća se Vavrinka i dodaje:

“U tom trenutku razmišljao sam u stilu: ’U redu, on je broj jedan, daleko ispred svih, ali tu sam blizu – ako nastavim vredno da radim, dobiću šansu“.

I dobio ju je – sledeće sezone se revanširao Đokoviću u još jednom klasiku i potom je u finalu savladao Nadala za svoju prvu Gren slem titulu, a prošle godine je u finalu Rolan Garosa dobio Novaka i sprečio ga da kompletira Gren slem.

Govoreći o ambicijama za 2016. godinu, Vavrinka nije želeo da najavljuje velike stvari.

“Cilj mi je da budem najbolji što mogu da budem kako ne bih žalio ni za čime kada se povučem. Želim dobro da treniram i da napravim dobar raspored kako bih bio spreman za svaki turnir. Nisam dovoljno dobar da kažem da su mi Slemovi prioritet“.

Komentari / 0

Ostavite komentar