Новак: Са Болтом на нану и ђумбир

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић открио је у интервјуу за енглески ’Телеграф’ да су му у 2016. главни приоритет Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

Тенис 24.01.2016 | 20:20
Новак: Са Болтом на нану и ђумбир

Ђоковић је наступао за своју земљу на Играма 2008. и 2012. У Пекингу је пре осам година освојио бронзу, а пре четири године у Лондону је био четврти.

„Олимпијске игре су дефинитивно на врху листе приоритета ове сезоне. Већ сам имао јединствено искуство представљајући своју земљу на Играма у Пекингу и Лондону. А, с обзиром на моје игре у протеклих неколико сезона, имам осећај да могу да направим добар резултат у Рију. Играће се на тврдој подлози усред лета и услови ће бити велики изазов за све због велике влаге и врућине“, рекао је српски тенисер и открио како ће се за то припремати.

„Имаћу недељу дана припреме за те услове. То значи да ћу тамо отићи раније како бих се навикао јна услове и извукао најбоље из себе. Већ се радујем церемонији отварања, бићу пред неких најбољих спортиста света. Олимпијске игре су друга димензија, димензија поноса, части и страсти. Радујем се што ћу бити део те енергије, што ћу упијати ту енергију и дати своју енергију.“

Новак је у претходне четири године два пута проглашен за најбољег спортисту света, а откиро је кога би желео да упозна у Рију, али не на бразилској кафи.

„Дефинитивно бих волео да упознам Усаина Болта јер никада раније нисам. Али, не бисмо пили кафу. То би био чај од нане и ђумбир, јер је то веома добро за прочишћавање јетре“, рекао је Новак уз осмех.

Коментари / 0

Оставите коментар