Novak: Sa Boltom na nanu i đumbir

Najbolji teniser sveta Novak Đoković otkrio je u intervjuu za engleski ’Telegraf’ da su mu u 2016. glavni prioritet Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Tenis 24.01.2016 | 20:20
Novak: Sa Boltom na nanu i đumbir

Đoković je nastupao za svoju zemlju na Igrama 2008. i 2012. U Pekingu je pre osam godina osvojio bronzu, a pre četiri godine u Londonu je bio četvrti.

„Olimpijske igre su definitivno na vrhu liste prioriteta ove sezone. Već sam imao jedinstveno iskustvo predstavljajući svoju zemlju na Igrama u Pekingu i Londonu. A, s obzirom na moje igre u proteklih nekoliko sezona, imam osećaj da mogu da napravim dobar rezultat u Riju. Igraće se na tvrdoj podlozi usred leta i uslovi će biti veliki izazov za sve zbog velike vlage i vrućine“, rekao je srpski teniser i otkrio kako će se za to pripremati.

„Imaću nedelju dana pripreme za te uslove. To znači da ću tamo otići ranije kako bih se navikao jna uslove i izvukao najbolje iz sebe. Već se radujem ceremoniji otvaranja, biću pred nekih najboljih sportista sveta. Olimpijske igre su druga dimenzija, dimenzija ponosa, časti i strasti. Radujem se što ću biti deo te energije, što ću upijati tu energiju i dati svoju energiju.“

Novak je u prethodne četiri godine dva puta proglašen za najboljeg sportistu sveta, a otkiro je koga bi želeo da upozna u Riju, ali ne na brazilskoj kafi.

„Definitivno bih voleo da upoznam Usaina Bolta jer nikada ranije nisam. Ali, ne bismo pili kafu. To bi bio čaj od nane i đumbir, jer je to veoma dobro za pročišćavanje jetre“, rekao je Novak uz osmeh.

Komentari / 0

Ostavite komentar