Повећани приходи УИО

У 2015. години Управа за индиректно опорезивање БиХ је прикупила и држави и ентитетима дозначила укупно 190 милиона марака више у односу на претходну годину, саопштили су челници управе.

Босна и Херцеговина 15.01.2016 | 20:10
Повећани приходи УИО

Укупни приходи су износили 6,35 милијарди марака, што је за 1,82 % више него у претходној години.

Кемал Чаушевић, бивши директор УИО БиХ, ухапшен у акцији „Пандора", у јуну 2014.године, више није запослен у управи. Али је зато већина осталих похапшених враћена на посао.

Што се тиче неправилности у вези са извозом меса из БиХ у Турску, Џакула тврди да управа није издавала сертификате о поријеклу, тзв. ЕУРЕ 1, те да је посао царињења обављен у складу са процедурама и законима.

(БН ТВ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

босанац

16.01.2016 16:16

Да се ради по слову закона, дрзава би имала и многоструко веце приходе. Јавна је тајна да се по сваком половном а и новом возилу, за царињење истих мора цариницима бар 100€ у приватне дзепове ставити. Некада то цак досезе и до 500€. Како неки казу да би зазмирили на једно око. Иако им је то у склопу радних обавеза за које су у односу на друге упослене јако добро плацени. Као доказ овој тврдњи, требало с прикривеним истразитељима покусати царинити половна возила на царинском терминалу у нпр. Броду. Затразите ли рацун за услуге спедитера или царинских радника будете извргнути и вербалним нападима. Требала би СИПА и инспектори господина Дзакуле отворити оци онима који их за цијену од 100-500€ за приватну корист затварају. Остецени градјани БиХ би сваки овакав лоповлук морали пријавити надлезним органима ивто на висе мјеста како не би и пријаве нестале. Само тако цемо у Европу. Сретно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац 2

16.01.2016 18:22

Јаране,свака цаст.Само тако трба са њима.