Дејвис куп: Новаково "свјетско првенство“ или фајнал-фор?!

Новак Ђоковић задовољан је тиме што ИТФ жели да промени формат Дејвис купа, мада би више волео нешто налик Светском првенству уместо ’фајнал-фора’.

Тенис 22.01.2016 | 20:20
Дејвис куп: Новаково "свјетско првенство“ или фајнал-фор?!

Председник ИТФ Дејвид Хагерти рекао је недавно да је садашњи формат добар за поечетне рунде, али да би полуфинале и финале требало играти у једној недељи на крају сезоне, на неутралном стадиону.

“Годинама сам говорио о формату Дејвис купа, он мора да се промени, у то нема сумње. У последњих пет-десет година многи врхунски играчи нису играли јер је распоред ужасан“, рекао је Ђоковић, који је са Србијом узео ’салатару’ 2010. године.

“Лично ме више привлачи формат светског првенства – мислим да би требало да постоје четири групе по четири репрезентације, а тек онда полуфинале на неутралном здању“, додао је Новак.

Светски број један свестан је да би неутрална локација полуфинала и финала ускратила приходе тениским федерацијама, али сматра да то може да се превазиђе.

“Може се створити таква финансијска структура, да се створи формат који ће привући више пажње, онда би било више прихода, који се после може равномерно поделити федерацијама тако да сви буду задовољни".

Ђоковић је потврдио да ће играти у првом колу Дејвис купа са Казахстаном, али још није сигуран за даљи ток такмичења.

Коментари / 0

Оставите коментар