Dejvis kup: Novakovo "svjetsko prvenstvo“ ili fajnal-for?!

Novak Đoković zadovoljan je time što ITF želi da promeni format Dejvis kupa, mada bi više voleo nešto nalik Svetskom prvenstvu umesto ’fajnal-fora’.

Tenis 22.01.2016 | 20:20
Dejvis kup: Novakovo "svjetsko prvenstvo“ ili fajnal-for?!

Predsednik ITF Dejvid Hagerti rekao je nedavno da je sadašnji format dobar za poečetne runde, ali da bi polufinale i finale trebalo igrati u jednoj nedelji na kraju sezone, na neutralnom stadionu.

“Godinama sam govorio o formatu Dejvis kupa, on mora da se promeni, u to nema sumnje. U poslednjih pet-deset godina mnogi vrhunski igrači nisu igrali jer je raspored užasan“, rekao je Đoković, koji je sa Srbijom uzeo ’salataru’ 2010. godine.

“Lično me više privlači format svetskog prvenstva – mislim da bi trebalo da postoje četiri grupe po četiri reprezentacije, a tek onda polufinale na neutralnom zdanju“, dodao je Novak.

Svetski broj jedan svestan je da bi neutralna lokacija polufinala i finala uskratila prihode teniskim federacijama, ali smatra da to može da se prevaziđe.

“Može se stvoriti takva finansijska struktura, da se stvori format koji će privući više pažnje, onda bi bilo više prihoda, koji se posle može ravnomerno podeliti federacijama tako da svi budu zadovoljni".

Đoković je potvrdio da će igrati u prvom kolu Dejvis kupa sa Kazahstanom, ali još nije siguran za dalji tok takmičenja.

Komentari / 0

Ostavite komentar